"Rīgas" hokejisti MHL regulārā čempionāta pēdējā spēlē svin uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
HK "Rīga" hokejisti
HK "Rīga" hokejisti Foto: Kaspars Volonts (www.hkr.lv)

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienība "Rīga" sestdien savā pēdējā šīs sezonas regulārā čempionāta spēlē svinēja uzvaru papildlaikā, kā rezultātā turnīra tabulā izdevās pakāpties uz septīto pozīciju, kas izslēgšanas spēlēs pretim dos nedaudz "ērtāku" pretinieku.

"Rīga" mājās ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja Pekinas "ORG Junior"

Mājinieki pirmos divus spēles periodus bija iedzinējos, jo mača 12.minūtē ar spēcīgu šķēlienu, ripu Bruno Brūverim starp kājsargiem raidīja Iļja Selins. Rīdziniekiem lielākoties piederēja iniciatīva gan pie laukuma apmalēm, gan ripas kontrolē, bet izlīdzinājumu izdevās panākt vien spēles 45.minūtē. Aizsargs Ņikita Mateiko izdarīja metienu no zilās līnijas, bet vārtu priekšā ripu ķērāja redzamību apgrūtināja "Rīga" uzbrucēji.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti - 1:1 -, bet papildlaika trešajā minūtē Jānis Švanenbergs viduszonā atbruņoja pretinieku un īsi pēc tam no iemetiena apļa apriņķa izdarīja precīzu metienu virs vārtsarga kājsarga, kaldinot "Rīga" uzvaru pēdējā MHL regulārā čempionāta spēlē.

Uzvara šajā duelī Rīgas komandai ļāva pakāpties uz septīto vietu turnīra tabulā, kā rezultātā izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā nenāksies spēkoties ar konferences pašu spēcīgāko klubu.

Abas komandas tikās arī dienu iepriekš, "Rīgai" ar 4:2 svinot panākumu.

Rīgas komanda regulārā čempionāta 64 spēlēs iekrāja 76 punktus un sezonu noslēdza septītajā vietā, vien par diviem punktiem atpaliekot no sestajā pozīcijā esošās Maskavas "Dinamo".

Par "Rīga" galveno treneri pērnvasar tika apstiprināts Raimonds Vilkoits, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs. Tikmēr par vārtsargu treneri strādā Nikolajs Žurkovs, savukārt par komandas menedžera pienākumus turpina pildīt Juris Opuļskis.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr nākamās četras sezonas pēc kārtas vienībai gads noslēdzās jau pēc regulārā turnīra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu