"Covid-19" izplatības dēļ atceļ pasaules čempionātu hokejā sievietēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Koronavīrusa (Covid-19) izplatības dēļ Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) padome pēc veselības ekspertu ieteikuma sestdien vienojās atcelt 2020.gada sieviešu pasaules čempionātu.

Kanādas pilsētas Halifaksa un Truro uzņems 2021.gada pasaules čempionātu, par ko formāli jānobalso IIHF kongresā.

Lēmums tika pieņemts pēc IIHF padomes ārkārtas sanāksmes 7.martā. Atceļot 2020.gada sieviešu pasaules čempionātu, IIHF padome ir nolēmusi atcelt arī sieviešu I divīzijas A grupas čempionātu, kas paredzēts no 2020.gada 12. līdz 18.aprīlim Francijas pilsētā Anžē.

"Mums ļoti žēl, ka ir jārīkojas šādi," sacīja IIHF prezidents Renē Fāzels. "Tas nebija viegls lēmums, jo mēs ļoti gaidījām šī turnīra rīkošanu Kanādā. Neskatoties uz to, lēmums tika pieņemts, ņemot vērā bažas par spēlētāju, amatpersonu un skatītāju labklājību. Galu galā IIHF padome uzskata, ka koronavīrusa situācija nav uzlabojusies tik ļoti, lai ļautu mums šajā laikā droši organizēt starptautisku turnīru ar desmit komandu līdzdalību. Mēs ļoti ceram, ka 2021.gadā tiksimies Kanādā."

"Šis lēmums ietekmēs sieviešu olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru plānošanu," piebilda IIHF prezidents. "IIHF Sacensību un koordinācijas komiteja pārskatīs šīs atcelšanas sekas un sniegs ierosinājumus padomei."

IIHF padome sanāks marta vidū un atkārtoti izvērtēs koronavīrusu situāciju un turnīru rīkotāju iespējas aprīlī rīkot pasaules čempionātus.

Lēmums atcelt 2020.gada sieviešu pasaules čempionātu neietekmē 2020.gada pasaules hokeja čempionātu plānošanu, kuru joprojām paliek kalendārā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu