Pārtikas produkti, kurus nevajadzētu baudīt pēc 50 (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Cilvēka organismā līdz ar noteikta vecuma sasniegšanu sāk notikt dažādi neatgriezeniski procesi. Par to, kā tie ietekmē lietas, kuras drīkstam lietot uzturā un to, no kā labāk atteikties, vēsta portāls "Postimees".

Gaļas pusfabrikāti

Šajā ēdienu grupā ietilpst desas, cīsiņi, sardeles, gatavās kotletes un arī kūpināta gaļa. Šajos produktos ir daudz nātrija un transtauku, kas var būt bīstami sirds un asinsvadu sistēmai un gremošanas orgāniem. Ja nevarat dzīvot bez desas sviestmaizes, labāk mēģināt pagatavot šo gaļas izstrādājumu mājās. To izdarīt nav ļoti grūti, un produkts būs vairākas reizes noderīgāks un drošāks ķermenim.

Cukurs un saldumi

Ar vecumu cilvēkiem samazinās insulīna veidošanās, kas palīdz kontrolēt cukura līmeni organismā. Patērējot saldumus, cilvēki riskē strauji palielināt šīs vielas koncentrāciju asinīs. Lai to apstrādātu, gados vecākam ķermenim nepieciešams vairāk laika, tāpēc bieža saldumu lietošana var negatīvi ietekmēt veselību.

Alkohols

Arī stiprie dzērieni negatīvi ietekmē vielmaiņu. Pēc 50 gadu vecuma aknas no ķermeņa sliktāk izvada toksiskas vielas, tostarp - alkoholu. Tā nav vienīgā problēma - grādīgie dzērieni izraisa dehidrāciju, kas, savukārt, veicina pietūkumu, grumbas un gremošanas problēmas.

Vājpiena produkti

Ar vecumu organismā paliek mazāk kalcija, kas ietekmē kaulu, matu un nagu veselības. Jau izsenis zināms, ka šis mikroelements lielos daudzumos ir atrodams piena produktos. Lai tas pienācīgi uzsūktos, cilvēkiem ir nepieciešamas pietiekami daudz taukskābes un D vitamīna. Piena produktos ar zemu tauku saturu šo tauksskābju nav, tāpēc no iegūtā kalcija daudzums ir minimāls.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu