Soda apmēru par braukšanu dzērumā CSDD Jelgavas nodaļas vadītājai lems aprīļa vidū

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alkometrs. Ilustratīvs foto.
Alkometrs. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Tiesa par soda apmēru Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Jelgavas nodaļas vadītājai Evitai Šalājevai, kura aizturēta par braukšanu reibumā, lems aprīļa vidū, noskaidroja aģentūra LETA.

Zemgales rajona tiesas pārstāve Sanita Grinšpone skaidroja, ka tiesas sēde bija paredzēta jau februārī. Taču pēc Šalājevas lūguma tā atlikta uz 14.aprīļa plkst.11.

Sodu noteiks tiesnese Laila Fogele.

Jau ziņots, ka, neminot personas vārdu, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē aģentūrai LETA apstiprināja, ka 22.februāra vakarā Jelgavā, Rīgas ielā, kāda sieviete vadījusi automašīnu, būdama alkohola ietekmē. Minimāla alkohola koncentrācija sievietes organismā bijusi 2,31 promile.

CSDD Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Jānis Aizpors aģentūrai LETA apstiprināja, ka par braukšanu reibumā no amata atstādināta Šalājeva.

"Patlaban notiek pārbaude un izmeklēšana. Šāda situācija ir notikusi un tā nav savienojama ar darbu CSDD," teica Aizpors, piebilstot, ka Šalājeva no amata pienākumu veikšanas ir atstādināta.

Likums paredz, ka sievietei par sodu lems tiesa. Administratīvo pārkāpumu kodekss par transportlīdzekļa vadīšanu, ja pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, paredz administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro, kā arī tiesību atņemšanu uz četriem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu