Tukši veikalu plaukti un garas rindas pie kasēm. Ņujorkas iedzīvotāji krituši panikā saistībā ar koronavīrusa izplatību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

ASV Ņujorkas štata iedzīvotāji sākuši krist panikā saistībā ar koronavīrusa izplatību. Iedzīvotāji metušies uz veikaliem, lai pirktu dažādus produktus, vēsta portāls "Postimees".

Ņujorkieši panikā sākuši no veikaliem izpirkt ūdeni, pirmās nepieciešamības produktus, roku dezinfekcijas līdzekļus, sejas maskas, tīrīšanas līdzekļus, tualetes papīru, dažādus medikamentu un citas lietas. Daudzu veikalu plaukti jau esot tukši.

Ņujorkā straujā "Covid-19" slimnieku skaita pieauguma dēļ pilsētā ir izsludināts ārkārtas stāvoklis. Saslimšanas gadījumu skaits štatā sasniedzis 105 cilvēkus. Tikmēr ASV kopējais skaits ir 506, bet no vīrusa miris jau 21 cilvēks.

Šādu paniku izraisījusi biedrības "Sarkanais Krusts" paziņojums, ka iedzīvotājiem būtu jāgatavojas ārkārtas situācijai. Paziņojumā teikts, lai iedzīvotāji sagatavo krājumus vismaz 30 dienām

Bailes no vīrusa epidēmijas izraisījušas haosu veikalos. Vairāki aptieku veikalu tīklu nespēj tikt galā ar dezinfekcijas līdzekļu pieprasījumu. Tiklīdz tiek piegādāta jauna produkcija, tā uzreiz tiekot izpirkta.

Iedzīvotāji veikalos gaida garās rindās pēc ūdens. Kāda sieviete sūdzējusies, ka viņai priekšā stāvošā kundze nopirkusi termometrus vairāku tūkstošu dolāru vērtībā."Tas ir sliktāk nekā staigāt pa veikaliem svētku laikā."

Tikmēr citi šo "trakumu" salīdzina ar Ziemassvētkiem. "Šeit ir vēl vairāk cilvēku nekā pirms Ziemassvētkiem".

Arī veikalu tīklu pārstāvji neslēpj, ka pēdējā ceturksnī vērojams ievērojams klientu pieaugums. "Klienti pie mums vēršas jautājumos par to, kā sagatavoties vīrusa epidēmijai."

Panika atspoguļojusies arī interneta veikalos "Amazon" un "Ebay". Tajos vairs nav iespējams iegādāties sejas maskas, bet, ja tas ir iespējams, tad piegādē sagaidām vien pēc mēneša. Daudzi pircēji ir gatavi krietni pārmaksāt, lai tikai tās iegūtu.

Vismaz četras skolās ir noteikta karantīna. Tajās notiek pilnīga dezinfekcija un tīrīšana. Bērniem un viņu vecākiem regulāri tiekot stāstīts par vīrusa draudiem.

Tikmēr ķirurgs Džeimss Adamss aicinājis cilvēkus nekrist panikā, informēdams, ka pērn no gripas miruši 18 tūkstoši cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu