"Piekāvu viņu kā sasodītu suni." Maiks Taisons dalījies ar stāstiem par bērnības pāridarītājiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: AFP / Scanpix

Slavenais smagā svara bokseris Maiks Taisons ilgus gadus tika uzskatīts par biedējošāko vīru uz visas planētas. Pirms amerikānis kļuva par boksa leģendu, arī viņam nācās saskarties ar citu bērnu nežēlību, sarunā ar "New York Magazine" atklājis pats cīkstonis.

53 gadus vecā boksa leģenda bērnībā bijis apaļīgs un valkājis brilles. Savas ārienes dēļ Taisons bērnībā bieži bijis apkārtējo bērnu ļaundarību upuris.

Taisons atklājis, ka bijis tikai mazs zēns, kad viņa māte pazaudējusi darbu. Taisonu ģimene bijusi spiesta pārvākties uz kādu bīstamu Bruklinas rajonu, kurā dominējusi vardarbība un narkotikas.

Dzelzs Maiks atminējies kādu nepatīkamu notikumu laikā, kad viņš gājis vien pirmajā klasē. Kāds vecāks puika atņēmis viņam pusdienas. Taisons, protams, centies pretoties, bet mēģinājums pastāvēt par sevi novedis tikai pie tā, ka viņš nežēlīgi piekauts, bet viņa brilles noslīcinātas kādas kravas mašīnas degvielas tvertnē.

Taisons atklājis, ka šis atgadījums viņa atmiņā ir palicis vēl līdz šai dienai. "Es vēl šodien jūtos kā gļēvulis tā atgadījuma dēļ. Tā ir nežēlīga sajūta, kad jūties bezpalīdzīgs. Nekad to neaizmirsīšu."

Bieži bērnībā apceltie cilvēki saviem pāridarītājiem piedod, bet Dzelzs Maiks nav bijis viens no viņiem. Slavenais bokseris atklājis: kad viņa fiziskie dotumi uzlabojušies, viņš esot sācis medīt senos pāridarītājus. "Es sāku atriebties tiem, kuri mani bērnībā sita."

"Bija gadījumus, kad kopā ar draugiem gājām pa ielu un ieraudzīju puisi, kurš bērnībā mani piekāva. Viņš savā nodabā gāja veikalā, bet man bija citi plāni. Izvilku viņu uz ielas un sāku dauzīt," atgadījumu no jaunības atminējies Taisons.

Dzelzs Maiks arī atklājis, ka viņa pieredzē bijuši gadījumi, kad viņam izdevies pret "upuri" pavērst arī savus draugus: "Bija gadījumi, kad draugiem pateicu, ka ienīstu to draņķi, un arī viņi man nāca talkā, noraujot konkrētajam puisim drēbes un sitot viņu." 

"Tas puisis, kurš atņēma manas brilles? Piekāvu viņu kā sasodītu suni par to, ka reiz mani pazemoja. Viņš varbūt to bija aizmirsis, bet es gan ne. Es to neesmu aizmirsis vēl tagad," izteicies Taisons.

Vēl nesen savā podkāstā viņš atzina, ka joprojām mācās pieņemt faktu, ka viņš vairs nav biedējošākais cilvēks pasaulē: "Reizēm jūtos kā ku*e. Negribu, lai šis cilvēks iznāk ārā, jo zinu, ka ar viņu kopā atgrieztos īstena elle. Un tā nepavisam nav laba sajūta. Es šobrīd nemēģinu izklausīties kā sūrais puisis - man no viņa reāli ir bail."

Savas leģendārās karjeras laikā Dzelzs Maiks spēja izcīnīt 50 uzvaras, piedzīvojot vien sešus zaudējumus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu