Video ⟩ Smagi apsaldējies kaķis tiek pie jaunām ķepām, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Kāds kaķis Sibīrijā kļuvis par vienu no retajiem dzīvniekiem, kam radītas visu četru locekļu protēzes, vēsta Krievijas laikraksts "The Moscow Times".

Kaķene Dimka 2018. gada oktobrī ar smagiem apsaldējumiem tika atvesta pie Novokuzņeckas veterināra Sergeja Gorškova. Dzīvnieku bija pamanījusi kāda garāmbraucoša sieviete.

"Ir divi ticamākie scenāriji: vai nu viņa aizbēga, vai arī izkrita pa logu," Gorškovs pagājušajā vasarā pastāstīja vietējam ziņu portālam "Ngs". "Diemžēl apsaldējumi dzīvniekiem ir izplatīta problēma Sibīrijā."

Tā vietā lai Dimku iemidzinātu, Gorškovs amputēja visas četrus kaķa locekļus, asti un ausis. Viņa klīnika sadarbojās ar inženieriem un pētniekiem, lai radītu bioniskas kāju protēzes un titāna ķepas.

Protēzes tika radītas, izmantojot 3D printeri, un pievienotas pagājušajā vasarā, ziņoja tabloīds "Komsomolskaya Pravda". Tomskas universitātes pētnieki protēzēm izveidoja īpašu pārklājumu, lai tās ir būtu piemērotas kaķa ķermenim.

Septiņus mēnešus pēc operācijas Dimka ir pilnība atlabusi un dzīvo pie sievietes, kas viņu izglāba.

Gorškovs pastāstīja, ka Dimka ir tikai otrais kaķis pasaulē, kam izveidotas protēzes visiem četriem locekļiem. Arī pirmais - Rižiks - ārstēts viņa klīnikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu