"Kaķu tante" Brocēnos, iespējams, atriebības dēļ pielaidusi uguni daudzdzīvokļu mājas pagrabam (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna.
VUGD automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

Naktī uz sestdienu, 7. martu, daudzdzīvokļu mājas pagrabā Brocēnos izcēlies plašss ugunsgrēks, ko, iespējams, izraisījusi atriebīga "kaķu tante", vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Kā vēsta "Degpunktā," iespējamā vaininiece no dzīvokļa izlikta augošo parādu dēļ. Kaimiņiem ar sievieti sadzīvot nav bijis viegli, tāpēc viņas aiziešanu īsti nepārdzīvoja. Mājas iemītnieku Māri sieviete pat apsūdzējusi sava kaķa nogalināšanā.

Vīrietis apsūdzības noraida, bet sieviete draudējusi "izdarīt tā, ka ugunsgrēks būs".

Cits kaimiņš - Juris - raidījumam pastāstīja, ka sieviete turējusi daudzus kaķus, bet neesot aiz tiem savākusi.

"Viņa gados, interesanta, tāda jocīga. Pilns ar kaķiem, bardaks, smakas," raidījuma pastāstīja Juris, piebilstot, ka sieviete arī "ložņājusi pa pagrabu".

Sievieti staigājam gar bijušo dzīvesvietu, it īpaši pagrabu, redzējuši vairāki kaimiņi. Tieši pagrabā ap četriem naktī izcēlies ugunsgrēks. Daļa iedzīvotāju evakuējās paši, bet citus izglāba glābēji.

"Šeit evakuēja ar pacēlāju. Un ar nestuvēm, jo tur ir invalīde. Es paspēju noskriet, te neko nevarēja redzēt, es tikai margas jutu. Un glābēji ar maskām veda ārā," stāstīja Māris.

Ugunsgrēkā neviens necieta, tomēr liesmas izplatījās arī uz kādu dzīvokli pirmajā stāvā. Daži uzskata, ka ugunsgrēks sākts tīši un Māris ar mammu plānojot doties uz policiju, lai paustu savas aizdomas, vēsta "Degpunktā".

Sestdien plkst. 4.15 saņemts izsaukums uz Brocēniem, kur trīsstāvu mājas pagrabā deguši atkritumi astoņu kvadrātmetru platībā, vēstīja aģentūra LETA.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās paši bija evakuējušies desmit cilvēki, bet vēl 13 cilvēkus evakuēja glābēji.

No ēkas arī izglābti trīs cilvēki, viens no tiem ar autokāpņu palīdzību nocelts no 3. stāva, bet vēl divi ar elpošanas masku palīdzību izvesti no piedūmojušajām telpām.

Cietušo šajā nelaimes gadījuma nav. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 8.06.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu