NBA apskatnieks: Porziņģis ir reāla čempionu komandas otrā opcija (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Šajā kalendārajā gadā lielisku sniegumu ir demonstrējis Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis.Raidījumā "Sportscenter" augstas uzslavas latvietim veltījis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks un bijušais spēlētājs Tims Ledžers.

Sarunā ar raidījuma vadītāju Skotu Van Peltu Ledžers atklāja, ka, viņaprāt, "Mavericks" vienībai ir gaiša nākotne, jo viņu rīcībā ir pieci spēlētāji ar 24 vai mazāk gadiem, pie tam tieši latviešu uzbrucējs ir vecākais no viņiem.

"Tas, kā viņš ir pārveidojis savu spēli un fiziskais spēks, ko viņš pievienoja starpsezonā, ir mainījis manas domas par Kristapu Porziņģi," iesāka Ledžers. "Viņš ir reāla otrā opcija komandā, kas var cīnīties par čempionu titulu. Varbūt ne šogad, jo "Mavericks" ir vajadzīgi vēl papildinājumi. Bet es uzskatu, ka ar laiku ir iespējams cīnīties par titulu, ja tavas komandas līderi ir šie abi puiši [Porziņģis un Dončičs]."

Ledžers atkārtoti uzsvēra, ka būtiskākā izmaiņa Porziņģa spēlē ir tieši viņa vēlme spēlēt fizisku basketbolu. Ja iepriekš , paliekot pret mazāku aizsargu, latvietis izvēlējās izdarīt pustālo metienu, tad tagad, pēc Ledžera domām, Porziņģis vairāk ir gatavs iziet uz kontaktu groza apakšā.

"Viņš saņem zem groza daudz sitienus nieru rajonā. Iepriekš šādas epizodes viņu padarīja par vieglo uzbrucēju un atlikušo spēli Porziņģis pavadīja perimetrā. Šobrīd mēs redzam citu Kristapu Porziņģi," turpināja Ledžers.

 Pie tam, viņš sezonas gaitā ir palicis tievāks. Sezonas sākumā viņš bija ļoti muskuļots, bet tagad viņš ir palicis "plānāks". Darbs ar sava ķermeņa pielāgošanu ir ļāvis viņam kļūt par regulāru 20-30 punktu draudu, kas ir tieši tas, ko komandai vajag no otrās opcijas," Porziņģa darba ētiku lielīja apskatnieks.

Labus vārdus Ledžers veltīja arī Porziņģa komandas biedram Lukam Dončičam: "Svarīgos brīžos viņš lieliski nolasa situāciju laukumā. Viņi ["Mavericks"] nogādā bumbu Dončiča un uzticas viņam, jo Luka spēj pretinieku pārspēt dažādos veidos."

"Luka ir īpašs talants. Vai "Mavericks" spēs viņam apkārt aplikt pietiekami daudz talantīgu spēlētāju? Man bija šaubas vai Porziņģis varētu būt šī otrā opcija, bet tagad šīs šaubas ir izgaisušas. Bet "Mavericks" tik un tā vajag vēl vienu lielisku punktu guvēju no perimetra, lai patiesi pacīnītos par čempionu titulu," nobeigumā teica Ledžers.

Porziņģis šosezon vidēji spēlē ir izcēlies ar 19,4 un 9,4 atlēkušajām bumbām, kā arī 2,1 bloku.

"Mavericks" ar 39 uzvarām 65 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu