Singapūras ārsti novērojuši, iespējams, jaunus "Covid-19" simptomus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: SALVATORE DI NOLFI / AP

Ārstu grupa no Singapūras atklājuši, iespējams, jaunus koronavīrusa simptomus, vēsta medijs "Ria Novosti", atsaucoties uz publicēto pētījumu zinātniskajā žurnālā "Lancet".

Pēc ārstu teiktā, daži pacienti vērsušies pēc palīdzības ar simptomiem, kas atgādinājuši Denges drudzi, kas parasti novērots tropu un subtropu klimatisko joslu valstīs.

Saslimušie ļaudis sākotnēji sūdzējās par drudzi un niezošiem izsitumiem. Viņiem nebija koronavīrusa raksturīgo simptomu.

Drudža ārstēšana neesot palīdzējusi un pacienti sākuši sūdzēties par elpas trūkumu, un viņiem papildus tika pārbaudīta inficēšanās ar "Covid-19". Analīzes parādīja pozitīvu rezultātu.

Singapūras ārsti mudina kolēģus nopietni pievērsties diagnozes noteikšanai, atgādinot, ka nepareiza ārstēšana rada draudus sabiedrības veselībai.

2019. gada nogalē Ķīnas varas iestādes ziņoja par nezināmas pneimonijas izplatību Uhaņā, kā zināms, tika atklāts jauns koronavīruss, kas nule plosās visā pasaulē, tai skaitā, Baltijā.

Vissarežģītākā situācija starp Eiropas valstīm ir vērojama Itālijā: inficēto skaits pārsniedz 9100 cilvēkus, no kuriem 463 ir miruši.

Seko līdzi aktuālajām ziņām par koronavīrusa izplatību šeit.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu