Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

18+ ⟩ Kaisle pandēmijas laikā. Atbildes uz karstiem jautājumiem koronavīrusa krīzes laikā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Photo by Dainis Graveris on SexualAlpha

Pēdējā mēneša laikā publiskajā telpā lasāmi neskaitāmi padomi par to, kā rīkoties, lai sevi pasargātu un ierobežotu "Covid-19" slimību. Vairums cilvēku saprot, ka šajā laikā īpašu uzmanību vajadzētu pievērst higēnas jautājumiem, taču - kā ar gultas dzīvi? Uz to atbild portāls "Vice".

Vai vajadzētu beigt iet uz randiņiem?

"Covid-19" ir ielauzies visās mūsu dzīves jomās - pat populārā iepazīšanās aplikācija "Tinder" ir sākusi starp lietotāju profiliem ievietot reklāmas, kas aicina pasargāt sevi no vīrusa. Lai arī viens no galvenajiem ārstu ieteikumiem ir zināmas distances un izolētības ievērošana, eksperti apgalvo, ka atturēties no svešinieku satikšanas vajadzētu tikai gadījumā, ja kāds no jums ir bijis ar vīrusam raksturīgajiem simptomiem. Šis, pēc "Vice" domām, ir labs veids, kā pārbaudīt savu potenciālo partneri - ja viņu mulsina tieši jautājumi par viņa veselības statusu, iespējams, viņi nepietiekami nopietni uztver savu un citu labklājību.

Vai "Covid-19" var nodot caur skūpstiem?

Portāls "New York Times" vēsta, ka šis tuvības veids viennozīmīgi spēj pārnest vīrusu - tas galvenokārt tiek nodots ar mirkoskopisku pilienu palīdzību. Tieši tādēļ veselības eksperti iesaka pandēmijas laikā ievērot pāris metru distanci no citiem cilvēkiem.

Vai tas nozīmē, kā skūpstīšanās uz kādu laiku jāaizmirst pavisam? Pirms šī intīmā kontakta vajadzētu noskaidrot, vai partneris nav nesen ceļojis uz vīrusa smagi skartajām teritorijām un vai neizjūt kādus simptomus. Tā kā šīs saslimšanas simptomi daudzos gadījumos var būt diezgan nepamanāmi, skaidrību rast palīdzēs tikai atklāts dialogs.

Vai šis vīruss ir nododams seksuāla kontakta veidā?

Lai arī Pasaules Veselības Organizācija vēsta, ka koronavīrusi parasti nav nododami ar ģenetāliju palīdzību, pašlaik ir vēl daudz lietu, kuras pētniekiem nav zināmas. Skaidrs ir viens - ir diezgan grūti mīlēties tā, lai nenonāktu tuvā kontaktā ar otra cilvēka seju, tādēļ, iespējams, šis nav labākais laiks, lai nodotos nevaldāmiem mīlas priekiem ar nepazīstamiem cilvēkiem. 

Tā kā vīruss var tikt nodots ar fekāliju palīdzību, īpaši jāapdomā izvēle nodarboties ar netradicionālākām seksuālajām praksēm.

Vai vīrusa izplatību var ierobežot ģenitāliju dezinficēšana ar spirtu?

Nē. Turklāt jāpiebilst, ka spirta izmantošana uz intīmajām zonām kļūs par patiesi "aizraujošu" pieredzi, pēc kuras kādu laiku var pazust interese par gultas dzīvi.

Kā ar pašapmierināšanos?

Lai arī eksperti nav atklājuši, ka "Covid-19" varētu tikt nodots ar seksuāla kontakta palīdzību, vislabāk palikt drošiem - pirms sevis (vai kāda cita) aiztikšanas ar rokām vai intīmajām rotaļlietām, tās no sākuma vajadzētu kārtīgi nomazgāt, kas, patiesību sakot, ir laba prakse ne tikai pandēmijas laikā, bet arī ikdienā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu