Jauna informācija par ar "Covid-19" inficētajiem Latvijas iedzīvotājiem (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Ceturtdien, 12. martā, pēdējās diennakts laikā ir apstiprināti seši jauni "Covid-19" saslimšanas gadījumi, kas nozīmē, ka Latvijā kopā ir 16 inficētie. Slimības profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija liecina, ka viens no jaunatklātajiem gadījumiem ir inficējies tepat Latvijā, esot saskarē ar Šveices saslimušo.

Saslimušie ir epidemioloģiski saistīti ar Spāniju (2 gadījumi), Itāliju, Austriju, Šveici un viens ir Latvijas gadījums, kas saistīts ar Šveices saslimušo.

SPKC mikroblogošanas vietnē "Twitter" atgādina, ka visi "Covid-19" infekcijas gadījumi Latvijā, ir ievesti ar ceļotājiem, kuri atgriezušies no jaunā koronavīrusa infekcijas skartajām valstīm. Kopumā Latvijā noteikta karantīna vairāk kā 200 personām, kas atrodas ģimenes ārsta uzraudzībā.

Pašreiz slimnīcā ārstējas viens pacients ar apstiprinātu "Covid-19" diagnozi. Pacients inficējies no radinieka, kas atgriezies no valsts, kur reģistrēti koronavīrusa gadījumi.

SPKC vērš uzmanību, ka cilvēkiem, kas atgriežas no ceļojuma -jāizvērtē savas ikdienas gaitas, jānovēro veselība 14 dienas, ka parādās simptomi – zvanīt 113 -14 dienas atturēties no ciemošanās pie senioriem vai tikšanās ar personām, kam ir hroniskas saslimšanas.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka trešdien, 11. martā, Pasaules veselības organizācija (PVO) paziņoja, ka jaunā koronavīrusa izplatība sasniegusi pandēmijas apmērus. 

Pirmais saslimšanas gadījums Latvijā reģistrēts 2. martā. Paciente bija atgriezusies no ceļojuma Milānā.

Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000, un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu