"Diviem, kuri bija atnākuši, 113 bija atteicis." Trīs cilvēkiem maksas analīzes uz "Covid-19" izrādījušās pozitīvas (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Gulbja laboratorijā apstiprina, ka trīs no vakar veiktajām analīzēm uz "Covid-19" izrādījušās pozitīvas. Par to jau 11. martā paziņots gan pašiem saslimušajiem, gan Slimību profilakses un kontroles centram. Vienam no saslimušajiem pozitīvs rezultāts uzrādījies tikai pēc atkārtotām analīzēm, vēsta LTV Ziņu dienests.

Viens no cilvēkiem analīzes veicis atkārtoti. "Viņam pirms tam ne pirmajā reizē, ne otrajā, kamēr viņš atbrauca, it kā nebija temperatūra, bet, kad mēs pieņemam pacientu, mēs mērām, un viņam bija jau 37,1."

Uz jautājumu, vai pacients nāca bez simptomiem, Sandra Dimante LTV atbildējā apstiprinoši.

Dimante LTV norādīja, ka pēdējās diennakts laikā E. Gulbja laboratorijā koronavīrusa analīzes apstiprinājušās trīs cilvēkiem.

"Kad viņi bija ieradušies pie mums, vēl nebija informācijas, ka Vācija, Austrija un Šveice ir iekļauta riska zonā, un, kad viņi bija nodevuši, mēs lasījām, ka šīs valstis ir riska zonā. Diviem no tiem, kuri bija atnākuši, 113 bija atteicis."

Sandra Dimante norāda, ka līdzīgu kļūdu bija izdarījuši itaļi, kad pārbaudīja vien pacientus ar simptomiem - "tā bija Itālijas kļūda, man liekas, un mēs tagad atkārtojam tieši to pašu."

Jau ziņots, ka ceturtdien, 12. martā, pēdējās diennakts laikā ir apstiprināti seši jauni "Covid-19" saslimšanas gadījumi, kas nozīmē, ka Latvijā kopā ir 16 inficētie.

Slimības profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija liecina, ka viens no jaunatklātajiem gadījumiem ir inficējies tepat Latvijā, esot saskarē ar Šveices saslimušo.

Saslimušie ir epidemioloģiski saistīti ar Spāniju (2 gadījumi), Itāliju, Austriju, Šveici un viens ir Latvijas gadījums, kas saistīts ar Šveices saslimušo.

SPKC mikroblogošanas vietnē "Twitter" atgādina, ka visi "Covid-19" infekcijas gadījumi Latvijā, ir ievesti ar ceļotājiem, kuri atgriezušies no jaunā koronavīrusa infekcijas skartajām valstīm. Kopumā Latvijā noteikta karantīna vairāk kā 200 personām, kas atrodas ģimenes ārsta uzraudzībā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu