"airBaltic" vēl par 100 cilvēkiem samazina darbinieku skaitu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 attīstību pasaulē un tās ietekmi uz kompānijas darbību uz laiku darbinieku skaitu samazinās par vēl 100 cilvēkiem, tādējādi darbinieku skaitu samazinot kopumā par līdz 350 cilvēkiem, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāve Alise Briede. 

Viņa minēja, ka lidsabiedrība centīsies rast brīvprātīgus risinājumus, piedāvās bezalgas atvaļinājumus, pārbaudes laika saīsināšanu vai arī īstenos darba uzteikšanu.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss atzina, ka Covid-19 krīze saasinās.

"Mums šobrīd nav citu iespēju, kā šajā ārkārtas situācijā atbilstoši rīkoties un īstenot ārkārtas pasākumus, lai mūsu uzņēmums būtu gatavs atgūties, kad šī globālā krīze būs beigusies. Nav šaubu, ka galu galā šī situācija uzlabosies un "airBaltic" atgriezīsies pie tās izaugsmes stratēģijas. Es esmu pateicīgs mūsu komandai un Latvijas iedzīvotājiem par mums izrādīto atbalstu šajā grūtajā laikā," norādīja Gauss.

Covid-19 dēļ "airBaltic" kopumā atcēlusi 580 lidojumu laika posmā no 9.marta līdz 31.maijam. Tostarp uz laiku atcelti visi reisi uz Itāliju un Izraēlu.

Kompānijā minēja, ka "airBaltic" ir detalizēti izstrādāts krīzes plāns dažādām ekonomiska un operacionāla rakstura krīzēm. Kopš 28.februāra uzņēmumā izveidota "C19AG" darba grupa, kas regulāri izvērtē aktuālāko informāciju un pieņem attiecīgos lēmumus.

Jau ziņots, ka "airBaltic" nolēmusi pārtraukt visus lidojumus uz un no Milānas un Veronas no 9.marta līdz aprīļa beigām, un no 10.marta līdz 31.maijam atcelti arī visi lidojumi uz un no Romas. Savukārt no 29.marta līdz 31.maijam "airBaltic" atcēlusi vēl 370 lidojumus uz dažādiem galamērķiem.

2019.gadā "airBaltic" pārvadāja kopumā 5,049 miljonus pasažieru.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu