"Tie ir tikai krāmi manā mājā." NBA leģenda Bārklijs izsolīs karjeras laikā izcīnītās balvas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čārlzs Bārklijs
Čārlzs Bārklijs Foto: AFP / Scanpix

Vairumam sportistu pat prātā nenāktu doma šķirties no savas olimpiskās godalgas, bet Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Čārlzs Bārklijs ir gatavs to darīt, lai palīdzētu nabadzīgajiem, vēsta CNN.

Bijušais NBA spēka uzbrucējs Čārlzs Bārklijs ir nolēmis izsolīt savas olimpiskās medaļas, lai palīdzētu Alabamas štata pilsētā Līdsā uzbūvēt namus maznodrošināto personu izmitināšanai.

Bārklijs izsolē ir izlicis 1992. un 1996. olimpisko spēļu zelta medaļas. Tāpat viņš "zem āmura" liks arī savu 1993. gadā izcīnīto NBA vērtīgākā spēlētāja jeb MVP trofeju. Tiek prognozēts, ka ar nopelnīto naudu būs iespējams uzbūvēt pat 20 namus minētajā Līdsas pilsētā.

"Nedomāju, ka man jāstaigā ar zelta medaļu kaklā vai MVP trofeju rokās, lai cilvēki zinātu, ka esmu Čārlzs Bārklijs. Tāpēc arī nolēmu pārdot tās drazas," izteicies leģendārais spēka uzbrucējs.

Tiesa, spēlētājs atklājis, ka viņa meita vēlas, lai Bārklijs savā īpašumā paturētu vismaz vienu no zelta medaļām. Basketbolista atvase uzskatot, ka tēvam tomēr vajag savā īpašumā paturēt "Sapņu komandas" jeb 1992. gada Barselonas olimpisko spēļu zelta godalgu.

Bārklijs izteicies, ka minētie apbalvojumi iepriekš stāvējuši viņa vecmammas mājās, bet kopš viņas nāves atgriezušies viņa paša mājās.

"Tie ir tikai krāmi manā namā. Mēdzu tos turēt savas vecmammas mājā. Negribu, lai tās drazas aizpilda manu māju," izteicies Bārklijs, kurš aizvien biežāk izceļas ar labdarību. Viņš ir ziedojis pa vienam miljonam ASV dolāru veselām piecām ASV universitātēm.

Bārklijs savā NBA karjerā var lepoties ar daudziem apbalvojumiem. 16 NBA nospēlētajās sezonās 11 reizes tika iebalsots Visu zvaigžņu spēlē, piecas reizes iekļauts gan NBA pirmajā simboliskajā piecniekā, gan otrajā, kā arī vienu reizi ir bijis NBA trešā simboliskā piecinieka dalībnieks. Bez jau pieminētajiem apbalvojumiem un MVP trofejas Bārklijs ir iekļauts arī basketbola slavas zālē.

Video: Bārklija karjeras 10 spilgtākās epizodes

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu