Griķi un tualetes papīrs. Daļa Latvijas iedzīvotāju metas krājumu iepirkšanas trakumā (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aculiecinieka foto

Ceturtdien, 12. martā, Krīzes vadības padomes sēdē premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka saistībā ar koronavīrusa izplatību, Latvijā tiks ieviests ārkārtējais stāvoklis līdz 14. aprīlim. Portāls "Apollo" novēroja, ka pēc šī paziņojuma dažviet veikalos veidojušās rindas.

Portāls "Apollo" novēroja, ka vispirktākās preces veikalos bijušas griķi un tualetes papīrs. Vairākos iepirkuma grozos un ratos netrūka arī citas pārtikas preces. Liels haoss gan netiek novērots.

Tāpat kāds kungs, iepērkoties veikalā, bija uzvilcis gāzmasku. 

Foto: Aculiecinieka foto
Foto: Aculiecinieka foto
Foto: Aculiecinieka foto

Ministru prezidents norādīja, ka, lai ierobežotu koronavīrusu izplatību valstī, visi piesardzības pasākumi kļūst obligāti.

Foto: Aculiecinieka foto

Veselības ministre Ilze Viņķele sacīja, ka vieni no ietekmīgākajiem vīrusa apkarošanas rīkiem, kas nemaksā neko ir roku mazgāšana, nesarokošanās, distances ievērošana, neiepirkšanās sastrēgumu stundās, kā arī veikalu neapmeklēšana, izmantojot tos kā atpūtas vietu.

Valdības mērķis ar maksimālu efektivitāti atrast pēc iespējas ātrāk vīrusa perēkli.

Foto: Aculiecinieka foto

Tikmēr Latvijas prezidents Egils Levits aicināja sabiedrību nekrist panikā, būt atbildīgiem un ievērot visas valdības norādes. Tādā gadījumā Covid-19 izplatība Latvijā tikšot apturēta.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu