Jaunākais Covid-19 pacients Latvijā inficējies no ģimenes locekļa (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jaunākais Covid-19 pacients Latvijā inficējies no ģimenes locekļa, kurš bija atgriezies no ceļojuma Itālijā, informēja Slimību kontroles un profilakses centrs (SPKC).

Pacients inficējies, atrodoties mājās. Līdz šim Latvijā kopā izmeklētas 408 personas ar aizdomām par Covid-19 infekciju, apstiprināti 17 Covid-19 infekcijas gadījumi

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs ceturtdienas rītā informēja, ka Latvijā Covid-19 konstatēts 17 cilvēkiem, kā arī veikti 76 testi.

Kā ziņots, šodien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas noteikti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību.

Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs pārsniedzis 118 000, un no šīs slimības miruši vairāk nekā 4200 cilvēku, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu