Vadošās sporta organizācijas aicina atcelt visus sporta pasākumus un sportistiem nedoties ārvalstu braucienos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Severs
Edgars Severs Foto: Zane Bitere/LETA

Saistībā ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 vadošās sporta organizācijas aicina atcelt visus sporta pasākumus un sportistiem nedoties ārvalstu braucienos, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Covid-19 izraisīto situāciju pasaulē un iespējamiem riskiem Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija no 13.marta līdz 14.aprīlim. Ņemot vērā arī aktuālo starptautisko drošības pasākumu praksi, sporta federācijas tiek aicinātas atcelt jebkāda veida sporta pasākumus neatkarīgi no dalībnieku skaita, kā arī sportistiem nedoties uz sacensībām vai treniņnometnēm ārvalstīs.

Pēc IZM paustā, šim aicinājumam apvienojas vadošās sporta organizācijas - Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP), Latvijas Paralimpiskā komiteja (LPK), Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija (LKSSA) un ministrija.

IZM valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs uzsvēra, ka risks un sekas, kuras līdzi nes Covid-19 izplatība visā pasaulē, ir nesamērojamas ar īstermiņa zaudējumiem, ja uz vienu mēnesi ierobežo sporta pasākumus, treniņus, citas aktivitātes, īpaši bērnu un jauniešu auditorijā.

"Ministrijas ieskatā visai sabiedrībai ir jāiesaistās un stingri jāseko atbildīgo dienestu un valdības ieteikumiem, lai pasargātu mūsu valsti un cilvēku," atzīmēja Severs.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis pauda, ka komiteja stingri kontrolē šo sarežģīto situāciju, ievērojot gan Starptautiskās Olimpiskās komitejas, gan Veselības ministrijas ieteikumus. Ikdienas darbībā tiek ievēroti visi drošības ieteikumi un LOK mudina gan sportistus, gan visu sabiedrību tos ievērot.

LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers norādīja, ka ceļojumu un sacensību atlikšana visiem ir jauna un neparasta situācija, taču ir jāapzinās sava kā sporta nozares atbildība.

IZM informēja, ka, strauji izplatoties un paralizējot ikdienas dzīvi, Covid-19 ļoti ietekmē sporta pasauli - atceltas vai pārceltas Olimpisko un Paralimpisko spēļu kvalifikācijas sacensības, kā arī vietējie čempionāti.

Tāpat, sākot ar 13.martu, mācību process visās izglītības iestādēs norisināsies attālināti, tiek pārtraukti visi treniņi, sacensības un mēģinājumi kultūrizglītības, sporta profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmu ietvaros Latvijā.

Ministrija uzsvēra, ka nav pieļaujama bērnu dalība jebkādās sacensībās neatkarīgi no to norises vietas un dalībnieku skaita tajās, kā arī nav pieļaujama bērnu dalība treniņnometnēs ne Latvijā, ne ārvalstīs.

Vienlaikus atzīmēts, ka, ievērojot visus Pasaules Veselības organizācijas ieteikumus, Starptautiskā Olimpiskā komiteja un Starptautiskā Paralimpiskā komiteja ir sniegusi informāciju nacionālajām Olimpiskajām un Paralimpiskajām komitejām un visiem sportistiem visā pasaulē turpināt gatavoties 2020.gada Tokijas Olimpiskajām un Paralimpiskajām spēlēm kā plānots.

Jau ziņots, ka šodien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas noteikti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju.

Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim, ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību.

Lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi, vecākiem šodien ir jāiesniedz pirmsskolas izglītības iestādē rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav apmeklējuši Covid-19 skartās valstis vai teritorijas, nav bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām un vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.

Tāpat tiks pārtraukta mācību procesa norise klātienē visās citās izglītības iestādēs, no šodienas nodrošinot mācības attālināti, izņemot centralizēto valsts pārbaudījumu norisi.

Pārtraukta tiks visu kultūrizglītības un sporta profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmu mācību procesu norise, piemēram, treniņu, sacensību un mēģinājumu norise.

Ar šodienu atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi, sapulces, gājieni un piketi, kuros piedalītos vairāk nekā 200 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu