"airBaltic" uz laiku samazina sēdvietu skaitu vēl par 30

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"airBaltic" lidmašīna.
"airBaltic" lidmašīna. Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā koronavīrusa krīzes attīstību pasaulē un tās radīto ietekmi uz Latvijas lidsabiedrības airBaltic maršrutu tīklu, uzņēmums pieņēmis lēmumu uz laiku no 2020. gada 29. marta līdz 31. maijam samazināt sēdvietu skaitu vēl par 30% un aktīvo floti līdz 22 lidmašīnām.

Lidsabiedrība pieņēmusi lēmumu samazināt sēdvietu skaitu lidmašīnās vēl par 30% un aktīvo floti līdz 22 lidmašīnām.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka "šī "airBaltic" ir koronavīrusa krīzes 18.diena". Viņš uzsvēra, ka darbinieku un sabiedrības veselība, kā arī drošība ir "airBaltic" galvenā prioritāte. 

"Situācija mainās ļoti strauji un mēs esam spiesti pieņemt smagus, taču nepieciešamus lēmumus. Pagaidām esam samazinājuši sēdvietu skaitu lidmašīnās un atcēluši lidojumus, kā arī diemžēl mums uz laiku ir jāsamazina mūsu komanda, jo darbības apmēri būtiski sarūk," pauda Gauss. 

Tāpat viņš norādīja, ka šīs ir pagaidu darbības krīzes laikā, un kompānijai ir jābūt gatavai atgriezties uz izaugsmes ceļa, kad situācija uzlabosies.

Laikā no 29.marta līdz 31.maijam "airBaltic" ir pieņēmusi lēmumu atcelt vēl vairāk nekā 2000 papildu lidojumus. Lai lidsabiedrības klientu apkalpošanas nodaļa spētu apkalpot visus pasažierus, kurus ietekmējušas šīs izmaiņas, atcelšana tiks veikta nākamās nedēļas laikā.

Tāpat kompānijā atgādināja, ka, ņemot vērā maršruta tīkla pielāgošanu, "airBaltic" ir spiesta uz laiku samazināt strādājošo skatu, jo sevišķi lidojumu apkalpes, par līdz 400 cilvēkiem. Lidsabiedrība centīsies rast brīvprātīgus risinājumus, nepagarinās pārbaudes laiku, piedāvās bezalgas atvaļinājumus un īstenos darba uzteikšanu.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" atliks arī plānus par jauno lidmašīnu iegādi.

2019.gadā "airBaltic" pārvadāja kopumā 5,049 miljonus pasažieru. 

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 70 galamērķiem, kā arī "airBaltic" piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu