Bendika izcīna 15.vietu Pasaules kausa sezonas pēdējās sprinta sacensībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Kontiolahti izcīnīja 15.vietu Pasaules kausa (PK) sezonas astotā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Uzvaras laurus plūca vāciete Denīze Hermana, kura neizvēra vienu mērķi, finišēdama pēc 20 minūtēm un 0,5 sekundēm.

Otro vietu izcīnīja uzvarētājas tautiete Franciska Proisa, kura mēroja vienu soda apli un Hermanai zaudēja 20,1 sekundi. Trešā ar divām kļūdām ugunslīnijā un 32,3 sekunžu deficītu bija norvēģiete Tirila Ekhofa.

Piecas sekundes aiz goda pjedestāla palika itāliete Liza Vitoci, piekto vietu ieņēma čehiete Markēta Davidova, bet pirmo sešinieku noslēdza poliete Monika Hojniša-Starega.

Bendika pirmajā šaušanā bija nekļūdīga, bet otrajā, pieņemoties spēkā sniegputenim, divreiz "nopūdelēja", kas viņai maksāja vietu sešiniekā. Cēsniece uzvarētājai zaudēja vienu minūti un 13,6 sekundes, bet trasē viņai bija 20. ātrākais solis.

Pasaules kausa sezonas noslēgums bija iecerēts nākamajā nedēļas nogalē Holmenkollenē, taču koronavīrusa izplatības dēļ mači tika atcelti. Sākotnēji bija doma sezonas devīto posmu aizvadīt turpat Kontiolahti, tomēr rīkotāji no šādas idejas atteicās.

Bendika savu šosezon labāko rezultātu sprintā sasniedza pasaules čempionātā Antholcā, kur izcīnīja 12.vietu. Cēsniece divreiz Pasaules kausa sacensībās izcīnījusi piekto vietu (sprintā un individuālajā distancē), kas ir visu laiku augstākais rezultāts Latvijas sieviešu biatlona vēsturē.

Andrejs Rastorgujevs ceturtdien ieņēma 38.vietu desmit kilometru sprinta sacensībās, Aleksandrs Patrijuks bija 67.pozīcijā, bet Roberts Slotiņš ierindojās 91.vietā.

Sestdien būs iedzīšanas sacensības, bet svētdien - jauktā pāru stafete un jauktā stafete.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā ir astoņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notika Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu