Covid-19 pasaulē ⟩ Satelīta attēli liecina, ka Irānā ir izrakti masu kapi (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Covid-19" pārbaudes Tuvajos Austrumos.
"Covid-19" pārbaudes Tuvajos Austrumos. Foto: ABDUL MAJEED / AFP

Satelīta fotogrāfijas no Irānas pilsētas Kumas liecina, ka tur ir izrakti masu kapi. Izskanējušas bažas, ka Irānas valdība neatspoguļo patiesos datus par Covid-19 upuriem, vēsta medijs "The Guardian".

Attēli, ko pirmo reizi publicēja "New York Times", parāda izraktas divas garas tranšejas kapsētā Kumas pilsētā ziemeļu pierobežā februāra beigās. Šis pastiprina vislielākās bailes, ka tiek slēpta informācija par pandēmijas apmēriem valstī un valdības rīcību.

Laikā, kad tika izraktas tranšejas, 24. februārī, likumdevējs no Kumas apsūdzēja Veselības ministriju melos par uzliesmojuma apmēru, sakot, ka pilsētā jau ir bijuši 50 nāves gadījumi laikā, kad ministrija apgalvoja, ka visā valstī no vīrusa ir miruši tikai 12 cilvēki.

Veselības ministra vietnieks Irāds Harirči sarīkoja preses konferenci, lai "kategoriski noliegtu" apgalvojumus, taču, acīmredzami, viņš svīda un klepoja. Nākamajā dienā Harirči apstiprināja, ka viņa tests uz Covid-19 ir bijis pozitīvs.

Saskaņā ar jaunākajiem Irānas Veselības ministrijas datiem vairāk nekā 10 000 irāņu ir saslimuši ar vīrusu un 429 ir miruši.

Amirs Afkhami, kurš ir rakstījis Irānas pieredzi par holēras epidēmiju "A Modern Contagion", sacīja, ka masu kapa vietas palielina aizdomas, ka reālās mirstības rādītāji ir daudz augstāki, un tos joprojām sedz vadība.

"Mani nepārsteidz tas, ka viņi tagad mēģina izveidot masu kapa vietas un cenšas slēpt patieso slimības ietekmes apmēru," sacīja Džordža Vašingtonas universitātes asociētais profesors Afkhami.

Viņš piebilda, ka ciešā tirdzniecības partnerība starp Irānu un Ķīnu un valdības bailes izjaukt šo partnerību ir veicinājušas slimības agrīnu un ātru izplatīšanos.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu