Sestdienas rītā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu visā Latvijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Apledojis ceļš
Apledojis ceļš Foto: Pixabay

Sestdienas, 14. marta, rītā sniegs un apledojums visā valsts teritorijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi".

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 168 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Ainažu šosejas posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Vidzemes šosejas posmā no Rīgas līdz Smiltenes pag. un no Virešiem līdz Veclaicenei, Valmieras šosejas posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, kā arī uz Rīgas apvedceļiem (A4) un (A5) visa maršruta garumā, uz Daugavpils šosejas visa maršruta garumā, Bauskas šosejas posmā no Rīgas līdz Bauskai un uz Jelgavas šosejas visa maršruta garumā.

Tāpat arī Liepājas šosejas posmā no Rīgas līdz Grobiņai, uz Ventspils šosejas visa maršruta garumā, Jēkabpils -Terehova posmā no Rēzeknes līdz Terehovai, uz Grebņevas - Medumi šosejas visa maršruta garumā, uz Daugavpils apvedceļa visa maršruta garumā un uz Rēzeknes apvedceļa visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Daugavpils, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Kuldīgas, Liepājas, Madonas, Ogres, Saldus, Talsu, Tukuma, Valkas un Ventspils apkārtnē.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu