Piecu eiro kukuļa piedāvāšana robežsargiem Ukrainas pilsonim izmaksā 860 reizes dārgāk (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda. Ilustratīvs foto.
Nauda. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Prokuratūra šonedēļ kādam Ukrainas pilsonim par piecu eiro kukuļa piedāvāšanu robežsargiem piemērojusi 4300 eiro sodu, informēja Valsts robežsardzē.

Ceturtdien. 12. martā, veicot valsts robežu šķērsojošo personu dokumentu pārbaudi, robežsargi kāda Ukrainas pilsoņa uzrādītajā pasē konstatēja piecu eiro banknoti.

Kukulis dots, lai robežsargi paviršāk veiktu savus dienesta pienākumus un ļautu vīrietim paslepus Latvijā ievest aizliegtus pārtikas produktus, kā arī nedeklarētas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. 

Pret 1995. gadā dzimušo Ukrainas pilsoni tika sākts kriminālprocess un Krāslavas rajona prokuratūra viņam piemēroja 4300 eiro sodu.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Šogad kopumā konstatēti četri kukuļdošanas gadījumi robežsargiem, savukārt pērn gada garumā robežsargi konstatējuši astoņus kukuļdošanas gadījumus, no kuriem septiņos gadījumos personām ar prokurora lēmumu piemēroti naudas sodi 4300 eiro katrai.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu