Lems par starptautisko pasažieru pārvadājumu atcelšanu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls.
Lidmašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē šodien plānots lemt, vai atcelt starptautisko pasažieru pārvadājumus caur lidostu un ostu robežšķērsošanas vietām, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Tāpat valdība lems, vai atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus ar autobusiem un dzelzceļa transportu caur autoceļu un dzelzceļa robežšķērsošanas vietām.

Valdība arī lems par atļauju Latvijas valsts piederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvija atgriezties Latvijā caur lidostu, ostu, autoceļu un dzelzceļa robežšķērsošanas vietām.

Valdība, iespējams, arī lems par vīzu izsniegšanas apturēšanu ārzemniekiem, taču aģentūrai LETA patlaban nav zināms, kuru valstu pilsoņiem šis liegums būtu paredzēts.

Ja valdība nolems par stingrākiem pasākumiem, tad būs jārīko arī Saeimas sēde. Likumā teikts, ka par grozījumiem lēmumā par ārkārtējo situāciju, ja ir nepieciešami papildu teritoriāli vai tiesību ierobežojumi, Ministru kabinets 24 stundu laikā pēc tā pieņemšanas paziņo Saeimas Prezidijam. Saeimas Prezidijs valdības lēmumu nekavējoties iekļauj Saeimas sēdes darba kārtībā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka saistībā ar koronavīrusa slimības izplatīšanos tiekot spriests arī par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu pārcelšanu. Patlaban to norise paredzēta 25. aprīlī, taču tās varētu tikt pārceltas uz vasaru, iespējams, jūniju.

Jau ziņots, ka Krīzes vadības padomes un valdības kopsēde paredzēta šodien plkst. 15 un tā būs slēgtā formātā.

Pēdējā diennaktī Latvijā konstatēti vēl deviņi inficēšanās gadījumi ar Covid-19, tādējādi kopumā valstī reģistrēti 26 ar šo vīrusu saslimuši iedzīvotāji.

Piektdien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību. 

Latvijas iedzīvotājiem Covid-19 dēļ šobrīd iesaka vispār nedoties ceļojumos ārpus valsts.

Tikmēr, lai ierobežotu koronavīrusa izplatīšanos, arī Polija sestdienas naktī slēgs savas robežas ārvalstu pilsoņiem, kā arī apturēs aviosatiksmi un dzelzceļa satiksmi ar ārvalstīm, vienlaikus neierobežojot preču pārvadājumus.

Arī Lietuva, ņemot vērā Covid-19 epidēmijas draudus, atjauno robežkontroli uz Eiropas Savienības (ES) iekšējām robežām ar Poliju un Latviju. Caur robežšķērsošanas punktiem uz šīm robežām ārvalstniekiem būs liegts ieceļot Lietuvā.

Aizliegums stāsies spēkā sestdien plkst.18, un tas neattieksies vienīgi uz tiem ārvalstniekiem, kas saņēmuši darba atļaujas. Jebkāda pārvietošanās starp Lietuvu un Poliju būs atļauta vienīgi caur Kalvarijas robežšķērsošanas punktu.

Tāpat Igaunijas Policijas un robežapsardzes pārvalde brīdinājusi, ka valsts robežas šķērsošana var prasīt ilgāku laiku nekā ierasts, jo no piektdienas vakara nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību amatpersonas robežšķērsošanas punktos ieceļojošajām personām uzdod jautājumus par viņu galamērķi Igaunijā un par iespējamiem kontaktiem ar inficētajiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu