Ģirģens rosina ierobežot cilvēku skaitu lielveikalos (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Ieva Leiniša/LETA

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) šodien rosinās valdībā izskatīt iespēju cilvēku skaita ierobežošanai lielveikalos un darba laika ierobežošanu publiskās izklaides iestādēs līdz plkst. 23, jo šajās vietās vienlaikus pulcējas lielas cilvēku masas, informēja ministra padomniece Beata Jonite.

Ģirģens atbalsta priekšlikumu slēgt Latvijas robežas ārvalstu pilsoņiem, atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostu un ostu robežšķērsošanas vietām, kā arī ar autobusiem un dzelzceļa transportu caur autoceļu un dzelzceļa robežšķērsošanas vietām.

Vienlaikus ministrs uzsver, ka jāparedz iespēja Latvijas pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem atgriezties valstī, ievērojot 14 dienu karantīnas nosacījumus gadījumā, ja pilsoņi ierodas no Covid-19 skartajām zemēm.

Papildus tam, ministrs rosinās uz ārkārtas situācijas izsludināšanas laiku apturēt vīzu izsniegšanu, kā arī valdībā izskatīt iespēju cilvēku skaita ierobežošanai lielveikalos un darba laika ierobežošanu publiskās izklaides iestādēs līdz plkst. 23.

"Aicinu iedzīvotājus nekrist panikā - šādi ierosinājumi tiek piedāvāti drošības apsvērumu dēļ, lai mazinātu vīrusa izplatības iespējas. Tie cilvēki, kas ir ārzemēs un ir Latvijas pilsoņi vai pastāvīgi dzīvo Latvijā, varēs atgriezties mājās. Diemžēl šobrīd joprojām redzu, ka ir daļa cilvēku, kas ārkārtas situāciju izmanto, lai ceļotu uz ārvalstīm, kas ir absolūti bezatbildīgi pret sevi un apkārtējiem. Vienlaikus šodien sākšu diskusiju arī par to, ka jāierobežo cilvēku skaits lielveikalos, kā arī līdz plkst.23 jānosaka darba laika ierobežojumi bāros, klubos un restorānos, kur vienuviet pulcējas lielas cilvēku masas," norāda ministrs.

Jonite apliecināja, ka diskusija par cilvēku skaita ierobežojumiem varētu tikt attiecināta uz tirgiem, tajā skaitā uz Rīgas Centrāltirgu, kas ir viena no lielākajām šāda veida tirdzniecības vietām Latvijā.

Tomēr Ģirģena padomniece piebilda, ka patlaban ministram nav doma, cik lielu pieļaujamo cilvēka skaita uzturēšanos lielveikalos un tirgos noteikt.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka cilvēku skaita ierobežojumi noteikti arī citās "Covid-19" skartajās valstīs. Piemēram, Itālijā bāri un restorāni drīkst strādāt no sešiem rītā līdz sešiem vakarā, un tikai tad, ja starp klientiem iespējams vismaz metru attālums.

Raksturojot situāciju, Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa intervijā Latvijas Radio 11. martā, sacīja, ka Romā pārtikas veikalos cilvēki tiek laisti iekšā pēc attāluma, kas ir mazliet lielāks par metru. Vakara stundā ārā nācies uzkavēties minūtes 3-5, lai iekšā neveidojas drūzma.

Ministrs aicina ievērot spēkā esošos mediķu norādījumus, kā arī pēc iespējas vairāk palikt mājās.

Jau ziņots, ka Krīzes vadības padomes un valdības kopsēde paredzēta šodien plkst.15 un tā būs slēgtā formātā.

Pēdējā diennaktī Latvijā konstatēti vēl deviņi inficēšanās gadījumi ar Covid-19, tādējādi kopumā valstī reģistrēti 26 ar šo vīrusu saslimuši iedzīvotāji.

Piektdien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu