LIZDA pieprasa slēgt bērnudārzus un pārcelt centralizētos eksāmenus (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) vērsusies pie valdošajiem politiķiem, prasot lemt par centralizēto eksāmenu pārcelšanu un bērnudārzu slēgšanu.

LIZDA aģentūrai LETA norādīja, ka 14. martā sasauktajā Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē ārkārtējās situācijas ierobežojumu sarakstu papildināt ar diviem punktiem. 

LIZDA aicina ārkārtējās situācijas ierobežojumu sarakstu papildināt ar nosacījumu, ka tiek pārcelts centralizēto eksāmenu kārtošanas laiks, jo daudzi ārvalstīs dzīvojošie tos brauc kārtot uz Latviju.

Tāpat tiek prasīts pārtraukt klātienes nodarbības pirmsskolas izglītības iestādēs, izņēmumu gadījumos saglabājot apvienotās grupiņas. LIZDA ieskatā valdībai būtu oficiāli jāaicina vecāki nevest bērnus uz pirmsskolas izglītības iestādēm un darba devējiem maksimāli atbalstīt attālinātu darbu, saīsinātu darba laiku, kur tas iespējams.

LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga uzsvēra, ka pirmsskolās pavisam ir 99 177 bērni, strādā 11 397 pedagogi, "kuri mums visiem kopā jāpasargā". Vanagas ieskatā nav pieļaujams, ka ārkārtas situācija attiecināma uz visiem, izņemot pašus mazākos un viņu pedagogus, tehniskos darbiniekus. Tāpēc LIZDA arī aicina vecākus nevest bērnus uz pirmsskolas izglītības iestādēm, izņemot ārkārtas situācijās vai valdības noteiktu profesiju pārstāvjiem. Savukārt centralizēto eksāmenu laiks būtu viennozīmīgi pārceļams, ņemot vērā vīrusa skarto iedzīvotāju skaita palielināšanos.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka valdība kopā ar Krīzes vadības padomi varētu izskatīt jautājumu par jebkāda veida izglītojošo darbību pārtraukšanu pirmsskolas izglītības iestādēs.

Tāpat varētu tikt izsvērta iespēja aizliegt visus publiskos pasākumus, tostarp peldbaseinos, naktsklubos, diskotēkās, sporta klubos.

Jau ziņots, ka Krīzes vadības padomes un valdības kopsēde paredzēta šodien plkst.15 un tā būs slēgtā formātā.

Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē šodien plānots lemt, vai atcelt starptautisko pasažieru pārvadājumus caur lidostu un ostu robežšķērsošanas vietām, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Pēdējā diennaktī Latvijā konstatēti vēl deviņi inficēšanās gadījumi ar Covid-19, tādējādi kopumā valstī reģistrēti 26 ar šo vīrusu saslimuši iedzīvotāji.

Piektdien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu