Furkāds karjerai liek punktu ar uzvaru Pasaules kausa posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Martēns Furkāds
Martēns Furkāds Foto: EPA/Scanpix

Francijas biatlonists Martēns Furkāds sestdien Somijā sezonas pēdējā, astotajā, Pasaules kausa posmā 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās ar uzvaru noslēdza savu leģendāro karjeru. Latvijas sportists Rasttorgujevs finišēja 35. vietā.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēts francūzis Martēns Furkads, kurš vienreiz kļūdījās trešajā šautuvē, bet vēl divas reizes pēdējā, taču tas neliedza par nepilnām trim sekundēm apsteigt savu tautieti Kentēnu Fijonu-Majē. Bronzu ieguva vēl viens francūzis Emiljēns Žaklēns, kurš Furkadam zaudēja četras ar pusi sekundes. 

Pasaules kausa kopvērtējuma vicelīderis Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas cerības par medaļām zaudēja trešajā šautuvē, kur neaizvēra trīs mērķus, kā rezultātā izdevās finišēt ceturtajā vietā, līderim zaudējot 8,3 sekundes. Piekto pozīciju izcīnīja Arnds Peifers no Vācijas, bet labāko sešinieku noslēdza talantīgais norvēģis Ērlends Bjontegārs.

Furkads karjeras laikā uz Pasaules kausa sacensību pjedestāla stājies jau 150 reizes.

Tikmēr Rastorgujevs iedzīšanu sāka vienu minūti un 48 sekundes aiz līdera Bē, bet jau pirmajā šautuvē guļus pieļāva četras kļūdas, kā rezultātā palika ārpus labāko piecdesmitnieka. Otrajā ugunslīnijā Rastorgujevs bija izcils un nepieļāva nevienu kļūdu, spējot pakāpties uz 47.pozīciju, bet pirmajā šautuvē stāvus viņam viena kļūda, kas gan neliedza pakāpties uz 42.pozīciju, tobrīd līderim zaudējot gandrīz trīs minūtes un 50 sekundes. Pēdējā ugunslīnijā Latvijas sportists pieļāva vēl vienu kļūdu un tobrīd ieņēma 39.pozīciju, taču līdz finišam pakāpās vēl par četrām vietām, finišējot 35.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā J.T.Bē, neraugoties uz diviem izlaistajiem posmiem, ar 913 punktiem izcīnīja pirmo vietu un Lielo kristāla globusu. Viņam divus punktus zaudēja Furkads, bet Fijons-Majē ar 843 punktiem izcīnīja trešo vietu.

Iedzīšanas disciplīnā Mazo kristāla globusu ieguva Žaklēns, kurš nopelnīja 232 punktus un par nieka diviem punktiem apsteidza otrajā un trešajā pozīcijā esošos Furkadu un Fijonu-Majē.

Kopumā uz starta sestdien izgāja 54 sportisti. Pieci biatlonisti sacensībās nepiedalījās, bet viens nesasniedza finišu.

Sestdien plkst.16.45 pēc Latvijas laika sacensības desmit kilometru iedzīšanā uzsāks arī Baiba Bendika. Viņa distancē dosies 

Svētdien bija paredzēta jauktā pāru stafete un jauktā stafete, taču tās tika atceltas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rastorgujevs ceturtdien sprintā ierindojās 38.vietā, kamēr Bendika izcīnīja augsto 15.pozīciju.

Pasaules kausa sezonas noslēgums bija iecerēts nākamajā nedēļas nogalē Holmenkollenē, taču koronavīrusa izplatības dēļ mači tika atcelti. Sākotnēji bija doma sezonas devīto posmu aizvadīt turpat Kontiolahti, tomēr rīkotāji no šādas idejas atteicās.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā bija astoņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notika Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu