"Aizceļojušajiem latviešiem ir divas dienas laika atrast ceļu uz mājām." Premjers par pasažieru kustības slēgšanu (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Ja tuvāko divu dienu Latvijas iedzīvotāji, kas atrodas ārzemēs, neatrod ceļu mājās, pilnīgi iespējams, ka cilvēkiem būs jāpavada attiecīgā gaidīšana tur, kur cilvēks ir nonācis, sestdien, 14. martā, paziņoja ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, Krīzes vadības padomes sēdē sestdien tika lemts no 17. marta ierobežot visus starptautiskos pasažieru pārvadājumus.

Līdz 14. aprīlim tiek apturēti visi starptautiskie avio, dzelzceļa, jūras un autobusu pasažieru pārvadājumi, žurnālistiem paziņoja Kariņš.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) papildināja, ka šie pasažieru pārvadājumi tiek pārtraukti no otrdienas, 17. marta, plkst. 00.00. Visi pasažieru pārvadātāji par šo ir informēti un veiks visus pasākumus, lai pārvadājumus līdz otrdienai pārtrauktu.

Tomēr slēgt Eiropas Savienības iekšējo robežu pagaidām nav plānots, pauda Kariņš.

Piektdien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14. aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību. 

Latvijas iedzīvotājiem Covid-19 dēļ šobrīd iesaka vispār nedoties ceļojumos ārpus valsts.

Tikmēr, lai ierobežotu koronavīrusa izplatīšanos, arī Polija sestdienas naktī slēgs savas robežas ārvalstu pilsoņiem, kā arī apturēs aviosatiksmi un dzelzceļa satiksmi ar ārvalstīm, vienlaikus neierobežojot preču pārvadājumus.

Arī Lietuva, ņemot vērā Covid-19 epidēmijas draudus, atjauno robežkontroli uz Eiropas Savienības (ES) iekšējām robežām ar Poliju un Latviju. Caur robežšķērsošanas punktiem uz šīm robežām ārvalstniekiem būs liegts ieceļot Lietuvā.

Aizliegums stāsies spēkā sestdien plkst. 18, un tas neattieksies vienīgi uz tiem ārvalstniekiem, kas saņēmuši darba atļaujas. Jebkāda pārvietošanās starp Lietuvu un Poliju būs atļauta vienīgi caur Kalvarijas robežšķērsošanas punktu.

Tāpat Igaunijas Policijas un robežapsardzes pārvalde brīdinājusi, ka valsts robežas šķērsošana var prasīt ilgāku laiku nekā ierasts, jo no piektdienas vakara nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību amatpersonas robežšķērsošanas punktos ieceļojošajām personām uzdod jautājumus par viņu galamērķi Igaunijā un par iespējamiem kontaktiem ar inficētajiem.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu