"Jūs mums palīdzējāt, nu ir pienācis mūsu laiks." Itālijā ieradusies Uhaņas ārstu delegācija ar viņu atklātajām efektīvākajām zālēm (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uhaņa, Ķīna.
Uhaņa, Ķīna. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA

Ceturtdien, 12. martā, Itālijā ieradusies medicīnas profesionāļu delegācija no Uhaņas Ķīnā, kur sākās Covid-19 uzliesmojums. Ārsti sev līdzi ir atveduši vairāk nekā 30 tonnas medicīnas līdzekļu, tostarp jaunākās izstrādātās zāles, vēsta Itālijas ziņu portāls "Corriere".

Sestdien, 14. martā, Uhaņas Sarkanā Krusta viceprezidents Suns Šopengs Itālijas vadošajiem ārstiem prezentēs Uhaņā izstrādātos medikamentus, kas izrādījušies visefektīvākie Ķīnas veselības krīzes mazināšanā. Pašlaik Itālijā atrodas deviņu mediņu delegācija, kurus ir nosūtījusi Pekinas Veselības komiteja.

Pētnieki, kuriem ir paredzēts Itālijā uzturēties desmit dienas, jau kopš piektdienas, 13. marta, sākuši darbu pie medikamentu izstrādes ar vietējiem zinātniekiem.

"Jūs mums palīdzējāt un nu ir pienācis mūsu laiks. Darīsim to mūsu dižās draudzības vārdā," paziņojis Ķīnas vēstnieks Itālijā, atsaucoties uz to, ka Itālijas slimnīcās februāra vidū veiksmīgi izārstēti vairāki Ķīnas pilsoņi.

Delegācija ieradusies ar 31 tonnu medicīniskā aprīkojuma - elpināmajiem aparātiem, respiratoriem un desmitiem tūkstošu aizsargtērpu un masku.

Par palīdzību patiekusies arī Itālijas Sarkanā Krusta prezidente Frančesko Roka, kas minējusi, ka "24-36 stundu laikā Itālijas reģinoniem būs pieejami divreiz lielāki resursi".

Viesiem klātienē pateicies arī Itālijas ārlietu ministrs. Viņš bildis cerību, ka "palīdzība nāks arī no citām pusēm - cerēsim, ka solidaritāte vairos solidaritāti". Viņš tāpat izteicis cerību, ka, ja cilvēki dosies ārpus mājām, tie to darīs labu mērķu vadīti, teiksim, lai nodotu asinis.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu