Ģirģens: Ja inficētā persona turpina apdraudēt citus, runa var būt par kriminālprocesu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Государственная канцелярия

Gadījumos, ja ar Covid-19 inficēta un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) reģistrēta persona neievēro karantīnu, varētu ierosināt kriminālprocesu, šovakar, 14. martā, LTV raidījumā "Panorāma" atklāja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

Savukārt gadījumos, ja pulcējas vairāk nekā 50 cilvēku, esot iespējams izsaukt atbildīgos dienestus.

Ģirģens sacīja, ka "vīrusa pandēmija ir liels izaicinājums mūsu dienestiem", un visiem ir nepieciešami resursi un ātri reaģēt, tomēr "nav vietas panikai".

Ministrs ari atklāja, ka ir plānots pirkt respiratorus, tomēr norādīja, ka rezerevēm jau vajadzēja būt.

"Materiālajām rezervēm jau vajadzēja būt. Gada garumā esmu runājis par to, ka jāstiprina valsts materiālās rezerves," sacīja Ģirģens.

Pašreizējā situācijā atbildīgie dienesti esot gatavi reaģēt uz situāciju, tomēr, viņš arī nenoliedza, ka, "ja būtu lielāka pandēmija, dienestiem būtu vairāk jāiesaistās, baidos, ka būtu zināmi risk"i. 

Ģirģens arī izteica pateicību Valsts policijai un Valsts robežsardzei. Ministrs sacīja, ka šobrīd neesot nepieciešamības iesaistīt nacionālos bruņotos spēkus, un galvenais fokuss esot uz Baltkrievijas un Krievijas robežām.

Ģirģens arī sacīja, ka "viss notiekot pēc plāna".

Jāņem vērā, ka riska zonas valstu reisi tika novirzīti, pauda politiķis. 

"Cilvēkiem jāsaprot - nevaram katru personu apzināt, tas nav fiziski iespējams," sacīja ministrs. "Ja ir acīmredzamas pazīmes, ka persona ir ar paaugstinātu temperatūru, tad reaģē, ja nav pazīmju - nav pamata aizturēt. 

Ministrs arī paskaidroja, ka lēmums ierobežot veikalu apmeklētāju skaitu, ko viņš no rīta bija atbalstījis, netika pieņemts, jo tajos lielākā daļa cilvēku var iegādāties pārtiku.

"Ja redzēs, ka situācija pasliktinās, varēs noteikt vēl lielākus ierobežojumus," sacīja Ģirģens.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu