Tramps ir veicis koronavīrusa analīzes (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien, 14. martā, paziņojis, ka tomēr ir nodevis analīzes Covid-19 konstatēšanai. Preses konferencē viņa administrācijas viceprezidents tāpat paziņojis, ka ieceļošanas aizliegums piemērots arī Lielbritānijai un Īrijai.

Runas par to, vai ASV galvenajai amatpersonai būtu jāveic pārbaude, sākušās pēc viņa saskarsmes ar kādu Brazīlijas diplomātisko personu, kurai pēc tam konstatēts koronavīruss. Divi no Trampa delegācijas locekļiem pēcāk atklāts vīruss - situācija novedusi pie tā, ka vairāki ASV Kongresa locekļi ir sākuši paškarantīnu.

Prezidents stāstījis, ka veicis analīzes, jo "cilvēki man lūdza to izdarīt". Prezidents, kurš bija uzvilcis naģeni ar savas valsts nosaukumu, atklājis, ka rezultāti gaidāmi tuvāko divu dienu laikā.

Ar Brazīlijas delegācijas pārstāvjiem kontaktējies arī viceprezidents Maiks Penss, kurš žurnālistiem atklājis, ka "pēc konferences uzreiz došos uz vizīti pie Baltā Nama rezidējošā ārsta. Iepriekš man netika dotas rekomendācijas pārbaudīties".

Baltais nams ir uzsācis aktīvu temperatūras mērīšanu visiem, kas pēdējā laikā ir uzturējušies abu amatpersonu tuvumā.

Kad žurnālisti jautājuši, kāpēc Tramps piektdienas konferencē ir sarokojies ar virkni valsts amatpersonu, ASV prezidents atbildējis ka

"tas ir ieradums, no kura jāatsakās. Domāju, ka ilgtermiņā atteikšanās no sarokošanās ir laba prakse".

Jau ziņots, ka pēc ziņām par atkārtotu tiešu vai netiešu saskari ar koronavīrusu Tramps bija ieņēmis aizstāvēšanās pozīciju, uzstājot, ka viņam nav vajadzīga pašizolācija, jo viņam nav izpaudušies tā simptomi. 

Tomēr Tramps piektdien atzina, ka viņam, "ļoti iespējams", tiks veikts koronavīrusa tests pēc tam, kad šis tests izrādījies pozitīvs Brazīlijas prezidenta Žaira Bolsonaru komunikāciju direktoram Fabiu Vaingartenam, kas pagājušajā nedēļas nogalē tikās ar Trampu viņa rezidencē "Mar-a-Lago" Floridas štatā. Neilgi pēc tam Trampa ārsts paziņoja, ka tests tomēr netiks veikts.

Vaingartens nofotografējās kopā ar Trampu, kā arī piedalījās Trampa dēla Donalda Trampa juniora draudzenes Kimberlijas Gilfoilas dzimšanas dienas ballītē, kurā bija klāt arī Tramps.

Divi Baltajam namam tuvi cilvēki izteicās, ka prezidents bija atteicies no koronavīrusa testa, baidoties, ka tas būtu viņa vājuma vai uztraukuma pazīme. Tramps ir vēlējies parādīt, ka pilnīgi kontrolē šo krīzi, mēģinot nomierināt akciju tirgus to vēsturisku kritumu laikā.

Pirms sestdienas paziņojuma Baltā nama preses dienests atteicās "The New York Times" atklāt, vai Tramps vai kāds viņa ģimenes loceklis tiks testēts.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu