Naktī no kādas liesmojošas sabiedriskas ēkas Strenču novadā evakuēti 53 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna.
VUGD automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

Izceļoties ugunsgrēkam, naktī no kādas sabiedriskas ēkas Strenču novadā evakuēti 53 cilvēki, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Ēkas katlu mājā dega galds un krēsls trīs kvadrātmetru platībā, bija izveidojies liels sadūmojums. No ēkas tika evakuēti 53 cilvēki. Cietušo šajā nelaimē nebija un plkst.1.34 ugunsgrēks likvidēts, atļaujot cilvēkiem atgriezties ēkā.

Vēl šonakt plkst.00.11 Rēzeknes novadā trīsstāvu dzīvojamā mājā dzīvoklī dega dīvāns, siena un griesti 20 kvadrātmetru platībā. 

No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kuru glābēji atrada pie dīvāna istabā. Viņš bija cietis un tika nodots mediķiem. No cita dzīvokļa piedūmotajā ēkā ar glābšanas maksām tika evakuēti divi cilvēki.

Savukārt sestdien ap plkst.14.40 saņemts izsaukums Jelgavā, kur vienstāvu dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas astoņu kvadrātmetru platībā. Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots mediķiem. Plkst.15.41 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pēdējos divos gadījumos dūmu detektors mājās nebija uzstādīts. 

Kopumā glābēji vakar saņēma 87 izsaukumus, no tiem 25 uz ugunsgrēkiem, bet 50 uz glābšanas darbiem. Savukārt 12 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu