Fiksēts potenciāli bīstams asteroīds, kas pavisam drīz pietuvosies Zemei (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: www.pexels.com

Nākamā mēneša beigās Zemei garām palidos aptuveni četrus kilometrus diametrā liels asteroīds - astronomiem to izdevies iemūžināt fotogrāfijā.

Gigantiskais kosmiskā akmens gabals, kas astronomu aprindās zināms kā "(52768) 1998 OR2", ir lielākais asteroīds, kas pietuvosies Zemei 2020. gadā, vēstīts Zemei tuvo objektu izpētes centra mājaslapā.

Asteroīds tuvāko punktu Zemei sasniegs 29. aprīlī, no mūsu planētas atrodoties aptuveni 6,4 miljonu kilometru lielā attālumā, bet uz priekšu virzoties ar 32 tūkstošu kilometru stundā lielu ātrumu.

Asteroīda orbīta astronomiem ir labi zināma, tāpēc skaidri var teikt, ka iespēja, ka tas nākamo divu gadsimtu laikā ietrieksies Zemē, nepastāv. Par spīti tam, asteroīds tiek saukts par "potenciāli bīstamu" tā lieluma un relatīvā tuvuma Zemei dēļ.

Foto: Virtual Telescope Project

Aplēsts, ka vistuvāk Zemei 21. gadsimtā asteroīds pietuvosies 2079. gadā, kad tas atradīsies vien 1,6 miljonus kilometru no Zemes. Šis ir lielākais Zemei tuvais objekts, kas nākamo 200 gadu laikā Zemei garām palidos tik tuvu.

"Potenciāli bīstams" objekts ir jebkurš asteroīds vai komēta, kura diametrs pārsniedz 140 metrus un kurš pietuvojas Zemei tuvāk par 0,05 astronomiskajām vienībām jeb 7,5 miljoniem kilometru.

Fotogrāfiju ar šo asteroīdu izdevās uzņemt 6. martā ar teleskopu "Elena", kas atrodas Itālijas centrālajā daļā. Uzņēmuma brīdī asteroīds atradās 35,4 miljonus kilometru lielā attālumā no Zemes.

Brīdis, kad šis asteroīds atradīsies Zemei vistuvākajā punktā, būs vērojams tiešraidē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu