Policija sākusi pārbaudi par kādu draudzi, kas par spīti ierobežojumiem ārkārtējā situācijā aicina uz dievkalpojumiem (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts policija (VP) ir uzsākusi pārbaudi par gadījumu, kurā kāda reliģiskā draudze sociālajos medijos izplatījusi paziņojumu, aicinot ticīgos ierasties uz tās dievkalpojumiem, apgalvojot, ka tie nav atcelti, aģentūrai LETA pavēstīja VP pārstāve Simona Grāvīte.

Viņa uzsvēra, ka ārkārtējās situācijas noteikti ierobežojumi paredz, ka tiek atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi - arī reliģiskas darbības veikšana pulcējoties.

Attiecīgi VP rīcībā ir nonākusi informācija, ka atsevišķas personas neievēro noteiktos ierobežojumus, sociālajos tīklos publiski mudinot un aicinot cilvēkus apmeklēt baznīcas dievkalpojumu, apgalvojot, ka tie "it kā" nav atcelti. 

VP uzsver, ka ierobežojumi attiecas arī uz reliģisku darbību veikšanu pulcējoties un šādi publiski aicinājumi šādā ārkārtas situācijā nav pieļaujami. Par šo gadījumu uzsākta pārbaude.

VP atgādināja, ka šo ierobežojošo pasākumu mērķis ir visu veselības un drošības jautājums. Policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem, neveikt prettiesiskas darbības, veidojot šādus aicinājumus un apzināti pulcēt cilvēkus, kā arī ievērot visus noteiktos piesardzības pasākumus.

Sociālajā tīklā "Facebook" atrodams draudzes "Jaunā paaudze" līdera Alekseja Ļedjajeva publicētais paziņojums, kurā ticīgie aicināti ierasties uz dievkalpojumiem. 

Kā ziņots, Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē sestdien pieņemts lēmums valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas periodā, kas šobrīd noteikts līdz 14.aprīlim, sporta, izklaides, kultūras un citām atpūtas vietām darbu beigt līdz plkst.23.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc sēdes žurnālistiem pastāstīja, ka turpmāk ir jāatceļ un jāaizliedz neatkarīgi no to apmeklētāju skaita visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus.

Savukārt kultūras, izklaides, sporta un citu atpūtas vietu darba laiks ārkārtējās situācijas periodā drīkst būt ne ilgāks kā līdz plkst.23.

Kariņš skaidroja, ka valsts institūciju mērķis ir pasargāt sabiedrību, paļaujoties uz cilvēku pašu atbildību un veselo saprātu, kā arī galējos gadījumos arī uz Krimināllikumā noteikto.

Iepriekš valdība bija noteikusi, ka, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību, aizliegts līdz 14.aprīlim rīkot pasākumus, kuros pulcējas vairāk nekā 200 cilvēku.

Papildus piektdien Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija bija pieņēmusi lēmumu, ka ārkārtas situācijas laikā Rīgā aizliegti visi publiskie pasākumi ārpus telpām neatkarīgi no dalībnieku skaita, tajā skaitā nevarēs notiks arī sapulces, gājieni un piketi.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu