Visi lidostā "Rīga" ieceļojušie pasažieri ar simptomiem var uz vietas veikt Covid-19 testu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasažieru traps starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā.
Pasažieru traps starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai pēc iespējas mazinātu jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatības riskus, visiem lidostā "Rīga" ielidojošiem pasažieriem ar gripai līdzīgiem simptomiem ir iespēja veikt Covid-19 testu, intervijā Latvijas Televīzijā skaidroja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Turklāt tests tiek veikts jau uz vietas lidostā un visiem iebraucējiem ar simptomiem, nešķirojiet cilvēkus pēc skartajām valstīm, uzsvēra ministre, aicinot izmantot šo iespēju. Rezultāti gan būs zināmi vēlāk, tāpēc mediķiem būs jāatstāj sava kontaktinformācija.

Kā aģentūru LETA informēja lidostas pārstāve Laura Karnīte, lidosta aicina pavadītājus un sagaidītājus atturēties no došanās uz lidostu, aicinot ierasties tikai tad, ja pasažierim nepieciešama palīdzība nokļūšanai no vai uz lidostu. Tāpat pasažieri tiek lūgti nokļūšanai mājās no lidostas pēc iespējas izmantot personīgo transportu.

No 15.marta plkst.18 sadarbībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) lidostā tiek nodrošināta iespēja veikt veselības pārbaudes ielidojošiem pasažieriem ar saslimšanas simptomiem. Mediķu punkti atrodas terminālī E un C atlidošanā pirms bagāžas saņemšanas.

Lidosta arī atgādina, ka visus jautājumus, kas saistīti ar lidojumu rezervācijas atcelšanu vai maiņu, kā arī līdzekļu atgūšanu, pasažieriem jārisina ar savām aviokompānijām. Lidosta aicina šos jautājumus ar aviokompānijām risināt attālināti, neierodoties klātienē lidostā.

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma, ka 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu