Dīvānā sēžot, izstaigāt Luvru? Muzeji, ko iespējams apmeklēt virtuāli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Sakarā ar ārkārtas situāciju kā daudzviet pasaulē, tā arī Latvijā, cilvēki tiek aicināti izvairīties no lieliem cilvēku pūļiem un palikt mājās. Mūsdienās internetā var atrast plašas un prātam neaptveramas izklaides iespējas. Piemēram, vai tu zināji, ka pasaules labākie muzeji jau gadiem ilgi piedāvā virtuālās ekskursijas, kurās var piedalīties jebkurā laikā un no jebkuras vietas?

Ja meklē vienlaikus izklaidējošu un izglītojošu nodarbi mājās palikušajam skolēnam vai arī vienkārši gribi atvilkt elpu no "Netflix" maratona vai grāmatplauktu revidēšanas, viena no iespējām ir virtuāls muzeja apmeklējums.

Luvras muzejs

Slavenā Luvra ir pasaules grandiozākais mākslas muzejs, ko ik gadu apmeklē ap desmit miljoniem cilvēku, bet tagad tas uz laiku ticis slēgts apmeklētājiem.

Luvra piedāvā trīs virtuālās ekskursijas: Ēģiptes relikvijas, Apolona galerija un Luvras vēsturiskā aizsarggrāvja paliekas. 

Vatikāna muzeji

Tā kā Vatikāns atrodas reģionā, ko "Covid-19" skāris īpaši smagi, tas pagaidām apmeklētājiem ir slēgts. Taču virtuāli iespējams izstaigāt vairākus Vatikāna muzejus, tai skaitā arī sīki un smalki izpētīt Siksta kapelas skaistos griestu gleznojumus.

Ermitāža

Sanktpēterburgas diženo Ermitāžas muzeju iespējams apskatīt, neizejot no mājām. 1852.gadā durvis vērušais muzejs ir otrais lielākais pasaulē, un tajā atrodama iespaidīga mākslas kolekcija.

Tretjakova galerija Maskavā

Virtuāli iespējams paviesoties arī Tretjakova galerijā Maskavā, kur atrodas viena no plašākajām krievu mākslas galerijām pasaulē.

Nacionālais dabas vēstures muzejs

Nacionālais dabas vēstures muzejs Vašingtonā piedāvā plašu virtuālo ekskursiju klāstu - gan pa pastāvīgo ekspozīciju, gan arī pašlaik skatāmajām izstādēm. 

Gugenheima muzejs Ņujorkā

Gugenheima muzejā apskatāma modernā un postmodernā māksla. Tiešsaistē izvietota vairāk nekā 1700 mākslas darbu kolekcija, kurā pārstāvēti 625 mākslinieki. Tā ir gandrīz ceturtā daļa no visa muzeja krājuma!

Metropoles mākslas muzejs

Mākslas un modes faniem patiks Ņujorkas Metropoles mākslas muzeja virtuāli apskatāmās kolekcijas. Pašlaik - modes grandu Koko Šaneles un Kristiana Diora, kā arī vairākas tematiskās mākslas izstādes.

Muzeji Latvijā

Dažādas iespējas attālināti iepazīties ar saviem eksponātiem piedāvā arī muzeji Latvijā.

Latvijas mākslas "zelta fondu" var iepazīt "Google Cultural Institute" vidē.

Citas virtuālās tūres:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu