Netiek atpakaļ uz Latviju. Blogere Alise Mičule mēnesi paliks Āzijā (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pašmāju jūtūbere, influencere, ceļotāja un vegāne Alise Mičule savos sociālajos tīklos paziņoja, ka viņas plānotie lidojumi no Bali ir atcelti, tādēļ viņa dosies ārkārtas situācijas mēnesi pavadīt Taizemē. 

Par savu situāciju Mičule 15. martā izveidoja deviņas minūtes garu video, kurā pastāstīja, kā jūtas un kāda situācija šobrīd ir Āzijā. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pēdējais rīts Bali. Lidojums uz Eiropu atcelts. Vairāk info par mūsu situāciju YouTube jaunākajā video (: stay safe P.S. Mārtiņš uzšuva man topiņu hehe ?

A post shared by ALISE MIČULE | vegang (@alisewild) on

Atgādinām, ka no 14. martā tika pieņemts lēmums atcelt starptautisko pasažieru pārvadājumus no 17. marta.

"Mēs par to īsti nesatraucamies. Mums lidojumu atcēla jau pirms divām dienām. Mums bija lidojums no Bali uz Vāciju car Singapūru. Gan Singapūra, gan Vācija ir to valstu sarakstā, kur totāli neiesaka braukt, tādēļ viņi mums atcēla lidojumus, bet mums atgriezīs naudu, kas ir forši. Un tad sakarā ar to, ka slēgs tās robežas, mēs bijām izlēmuši, ka nelidosim atpakaļ uz Latviju un paliksim vismaz mēnesi Taizemē," pastāstīja blogere.

Tāpat viņa piebilda ka Taizemē jūtīsies drošāk, nekā Eiropā. 

"Runājot par tualetes papīru. Mēs pat iesmējām, kāpēc cilvēki to tualaetes papīru tik nenormāli pērk. Mēs šeit Āzijā neizmantojam tualetes papīru jau pusotru mēnesi. Šeit ir tādi kā rokas bidē. No panic - var arī vienkārši nomazgāt dibenu vai uztaisīt dirsas dušiņu," situāciju komentējea Mičule. 

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma, ka 17. marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17. marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu