Izpārdoti visi pirmdien plānotie "airBaltic" reisi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"airBaltic" lidmašīna.
"airBaltic" lidmašīna. Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" pirmdien plānotie reisi ir gandrīz izpārdoti, tāpēc pasažieri, kuri tomēr ir nolēmuši nelidot, aicināti par to informēt aviokompāniju, pirmdien, 16. martā, intervijā Latvijas radio sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

"Ja jūs nolemjat nelidot, "airBaltic" mājaslapā ir vieta, kur atzīmēt, ka jūs neieradīsieties uz reisu. Tas dos iespēju lidot kādam citam," pauda Linkaits.

Tajā pašā laikā ministrs arī norādīja, ka šobrīd "airBaltic" ir labā finansiālā pozīcijā, jo nesen aviokompānija emitēja obligācijas, taču, krīzei ievelkoties, lidsabiedrībai varētu būt nepieciešams atbalsts. "Protams, mēs neviens nezina, cik ilgi šī krīzes turpināsies. Ja ievilksies ilgstoši, tad protams mēs meklēsim atbalsta pasākumus, bet tas attiecas uz visu nozari Eiropā," teica Linkaits.

Jau vēstīts, lai apkalpotu lielo skaitu pasažieru, kuri vēlas ceļot uz un no Rīgas pirms 17.marta, no kura Latvijā tiks uz laiku pārtraukti visi pasažieru starptautiskie pārvadājumi, "airBaltic" pirmdien ir pievienojusi papildu reisus.

Papildus tam Latvijas pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji, kas vēlas atgriezties valstī pēc 17.marta, "airBaltic" mājaslapā var aizpildīt pieprasījuma formu uz iespējamiem repatriācijas reisiem. Forma atrodama " Pasažieri, kuri var pretendēt uz repatriācijas lidojumu, ir Latvijas pilsoņi, kā arī pastāvīgie Latvijas iedzīvotāji, kuri vēlas atgriezties.  

Tāpat ziņots, ka līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu. Tostarp no 17.marta tiks atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu. 

Tāpat no 17.marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu