Gulbis pasaules rangā zaudē vienu pozīciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien atjaunotajā ATP rangā zaudējis vienu pozīciju, tāpēc šobrīd ieņem 162.vietu.

Gulbis pēdējo reizi kortā izgāja 6. un 7.martā Deivisa kausā, kurā palīdzēja Latvijas izlasei gūt trīs panākumus pret Ēģipti. Pirms Deivisa kausa Gulbim Francijā Po "Challenger" turnīrā izdevās gūt sešus panākumus pēc kārtas, kas nodrošināja piekto šīs raudzes titulu karjerā. 100 nopelnītie ranga punkti ļāva iegūt 59 pozīcijas, bet šonedēļ viena jau zaudēta, kā rezultātā viņš atrodams 162.vietā.

Tenisists pēc Deivisa kausa būtu devies uz nākamo turnīru, bet Covid-19 vīrusa straujās izplatības dēļ, lielākoties visas sacensības ir atceltas.

Gulbis šo sezonu iesāka samērā labi, jo Numea "Challenger" turnīrā pēc seniem laikiem izdevās izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet trešo kārtu jeb astotdaļfinālu tenisists nepārvarēja. Nākamās sacensības Gulbim bija Austrālijā, kur "Grand Slam" turnīra kvalifikācijā izdevās izcīnīt trīs uzvaras, bet pamatturnīrā viņš apstājās trešajā kārtā, piekāpjoties tobrīd ranga desmitajam numuram Gaēlam Monfisam no Francijas. Pēc tam Gulbim sacensības beidzās jau pēc pirmās spēles, Indijā piedzīvojot neveiksmi Punes "ATP World Tour 250" sacensību kvalifikācijā.

Tikmēr Mārtiņš Podžus rangā zaudējis trīs pozīcijas (441.). Otro nedēļu ATP rangā atrodams arī talantīgais Kārlis Ozoliņš, kurš saglabājis dalītu 1125.vietu, kas viņam ir personīgais rekords. Piecas vietas rangā zaudējuši Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Rocēns (dalīta 1512.), kamēr Jānis Podžus noslīdējis četras pozīcijas zemāk (dalīta 1540.).

Pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Pirmais aizvien ir serbs Novaks Džokovičs, tālāk seko Rafaels Nadals no Spānijas, austrietis Dominiks Tīms, šveicietis Rodžers Federers un Daniils Medvedevs no Krievijas. Desmitnieka otrajā pusē ierindojušies grieķis Stefans Cicips, Aleksandrs Zverevs no Vācijas, itālis Mateo Beretīni, francūzis Gaēls Monfiss un Dāvids Gofēns no Beļģijas.

Savukārt dubultspēļu rangā neviens no Latvijas tenisistiem pozīcijas nav uzlabojis. Gulbis zaudējis desmit vietas (450.), M.Podžus divas (500.), bet J.Podžus deviņas (715.). Piecas vietas zemāk noslīdējuši Lazdiņš (1021.) un Rocēns (dalīta 1631.), kamēr Artūrs Kuļibaba atkāpies par desmit pozīcijām (dalīta 2142.).

Ņemot vērā, ka pēdējā nedēļā nav noticis neviens turnīrs, WTA rangā izmaiņas nav notikušas un abas vadošās valsts tenisistes Aļona Ostapenko (41.) un Anastasija Sevastova (43.) aizvien atrodamas starp planētas 50 labākajām raketēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu