Par izvarošanu notiesātā kinorežisora Vainstīna advokāte: Pašas sievietes ir vainīgas daudzās lietās (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donna Rotunno
Donna Rotunno Foto: Ekrānuzņēmums

Īsi pirms sprieduma nolasīšanas Holivudas producenta Hārvija Vainstīna lietā par seksuālu vardarbību, viņa advokāte Donna Rotunno sniegusi interviju kanālam "Sky News", kurā akcentējusi, ka notiesājošs spriedums būs bīstams precedents. Sievietes, kas apsūdzējušas producentu ir pašas "vainīgas daudzās lietās", jo Vainstīnam sūtījušas koķetas īsziņas, viņa uzskata.

Kā zināms, 11. martā Vainstīnam par seksuālu vardarbību piespriests 23 gadu cietumsods.

Intervijā Donna Rotunno skaidro, ka svarīgi ir ievērot principu - cilvēks ir nevainīgs, kamēr tiek pierādīts pretējais. 

"Jautājums ir tāds - vai mums uzreiz ir jātic kādam, kurš nāk klajā ar paziņojumu?" viņa jautā. "Tiesu praksē ir bijuši precedenti, kad sievietes nestāsta patiesību. Un tagad noticēt visam, ko sieviete apgalvo bez pierādījumiem, turklāt ja ir pierādījumi, kas liecina par pretējo? Tas ir satraucoši. Ja mēs lūkojamies caur morālo prizmu - vainīgi ir visi, taču tiesu sistēma tā nestrādā." 

Sievietes, kas apsūdzējušas producentu seksuālā uzmācībā esot pašas līdzvainīgas, uzskata advokāte. "Vainstīna apsūdzētājas pašas lika viņam noticēt, ka vēlas būt ar viņu kopā," viņa saka intervijā. "Sūtīja koķetas īsziņas - "Tu man pietrūksti, lielais!" vai tml. Vai tas ir pareizi? Kā mēs kā sabiedrība varam tagad pateikt - vīrieši ir sliktie, sievietes labās, zinot šos pierādījumus?"

Viņa uzskata, ka katram ir dota izvēle - izvēlēties vai neizvēlēties nonākt konkrētā situācijā. Izvēle ievērot piesardzību, līdzīgi kā piesprādzēties, vadot automašīnu. 

Viņa arī uzskata, ka mūsdienu sabiedrībā vīriešiem vairs nav tādas varas kā agrāk.

"Kā vīrietim var būt vara, ja sieviete var pateikt jebko un viņai ticēs uz vārda?"

viņa jautā.

Video: Intervija kanālam "Sky News".

Atgādinām, ka zvērināto tiesa 24. februārī atzina, ka Vainstīns ir vainīgs noziedzīgā pirmās pakāpes seksuālā uzmācībā, 2006. gadā piespiežot bijušo producenta asistenti Mimi Heiliju uz orālu seksu, un trešās pakāpes izvarošanā, kas notikusi 2013. gadā un kurai tikusi pakļauta aktrise Džesika Manna.

Hārvijs Vainstīns tiesas zālē
Hārvijs Vainstīns tiesas zālē Foto: AP/Scanpix

Pēc sprieduma nolasīšanas, visas divdesmit četras sievietes, kas bija apsūdzējušas Vainstīnu seksuālā uzmācībā, emocionāli pauda savas sajūtas par notikušo. "Vainstīns ir notiesāts izvarotājs, un tādu mēs viņu atcerēsimies," teikts sieviešu kopīgi izplatītajā paziņojumā.

Cietušās sievietes, kas sevi dēvē par Silence Breakers jeb "Neklusētājām", trešdien izplatīja paziņojumu, kurā pauda gandarījumu, ka Holivudas varmāka saņēmis pelnīto sodu.

"Viņš sēdēs cietumā, taču nekāds cietumsods neatgriezīs viņa izdarītās pārestības, izpostītās dzīves un karjeras," teikts paziņojumā, kuru parakstījušas cietušās sievietes, to skaitā Rouza Makgovana (Rose McGowan), Ešlija Džada (Ashley Judd), Rozanna Ārkete (Rosanna Arquette) u.c.

Paziņojumā minēts, ka "Neklusētājas" turpinās cīņu par taisnīgumu.

Foto: Producents Hārvijs Vainstīns un slavenības.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu