Covid-19 ⟩ Sociālā distancēšanās veikalos - divi metri (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Pirmdien, 16. martā, Ekonomikas ministrija sadarbībā ar tirgotājiem pārrunāja pasākumus sociālās distancēšanās nodrošināšanai tirdzniecības vietās ar mērķi ierobežot jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību.

Video: Tiešraides ieraksts no preses konferences 16. martā

EM Valsts sekretāra vietniece Zaiga Liepiņa preses konferencē atklāja, ka uzņēmēji paši izteikuši vēlmi nodrošināt drošību. Tāpat esot izstrādāti drošības plāni, kas jau tiekot īstenoti.

"Nav pamata stresam, nav pamata skriet visiem uz veikalu, jo preces pietiks pilnīgi visiem. Aicinājums visiem iet uz veikaliem un plānot savus pirkumus - pērkam vairāk, darām to ātri un cenšamies ievērot distanci," sacīja Liepiņa.

EM pārstāve norādīja, ka iepirkuma ratiņi ir efektīvāks līdzeklis nekā groziņi. Veikalos esot pieejami arī dezinfekcijas līdzekļi.

"Tirgotājiem obligāti ir jānodrošina sociālā distancēšanās - divi metri," atzīmēja Liepiņa.

"Mazpilsētu veikalos ir elastība domāt, kā minimizēt saskarsmi vienam ar otru. Ir jābūt norādēm, ka jāievēro sociālā distancēšanās. Ja apmeklētāji to neievēro, tad tiek uzsākta administratīvā lieta. Tāpat ir ar veikalu pārdevējiem," atklāja valsts sekretāra Ērika Eglīša vietniece.

Šodien veselības ministre Ilze Viņķele preses konferencē apstiprināja, ka Latvijā ar Covid-19 inficēto skaits sasniedzis 34 cilvēkus.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka kopš 13. marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Vienlaikus 14. martā valdība lēma par papildu ierobežojumiem. Tāpat tika noteikts, ka Ekonomikas ministrijai sadarbībā ar tirgotājiem jāievieš pasākumi sociālās distancēšanās nodrošināšanai tirdzniecības vietās.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu