Rūnijs: Bija sajūta, ka Anglijā pret futbolistiem izturas kā pret jūrascūciņām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veins Rūnijs
Veins Rūnijs Foto: AFP/SCANPIX

Futbola zvaigzne Veins Rūnijs kritiski izteicies par Anglijas futbola vadošajām institūcijām, kas vilcinājušās ar lēmumu atcelt sacensības koronavīrusa izplatības dēļ.

Kopš pagājušās piektdienas elites futbols Lielbritānijā ir apturēts vismaz līdz 3. aprīlim, vēsta BBC.

"Spēlētājiem, citiem komandu pārstāvjiem un viņu ģimenēm šī bijusi satraucoša nedēļa," laikraksta "The Times" slejā raksta Rūnijs.

34 gadus vecais Rūnijs norādīja, ka viņš izjutis atbildības trūkumu no Anglijas Futbola asociācijas un Anglijas premjerlīgas vadības puses.

"Pārējie sporta veidi citās valstīs tika pārtraukti, kamēr mums lika turpināt," norādīja Rūnijs.

"Domāju, ka daudz futbolistu prātoja - vai tas ir saistīts ar naudu? Kāpēc mums nācās gaidīt līdz piektdienai?" vaicā futbolists.

"Pēc ārkārtas sanāksmes vismaz tika pieņemts pareizais lēmums. Līdz tam bija sajūta, ka Anglijā pret futbolistiem izturas kā pret jūrascūciņām."

"Ja kāds no manas ģimenes locekļiem tiktu inficēts manis dēļ un nopietni saslimtu, jo man bija jāspēlē laikā, kad tas nav droši, - es to nekad nespētu piedot atbildīgajām futbola institūcijām," uzsvēra futbolists.

Rūnijs šosezon pārstāv "Derby County" komandu, kas ikdienā spēlē Anglijas "Chempionship" jeb pēc spēka otrās līgas čempionātā.

Anglijas futbola zvaigzne "Derby County" komandā pilda divas lomas - viņš šosezon ir gan spēlētājs, gan treneris.

Rūnijs ir Anglijas izlases (53) un slavenās Mančestras "United" komandas (253) visu laiku labākais vārtu guvējs.

Anglijas futbola premjerlīgas sezona tika apturēta neilgi pēc tam, kad inficēšanās ar Covid-19 vīrusu tika konstatēta Londonas "Arsenal" galvenajam trenerim Mikelam Artetam un Londonas "Chelsea" spēlētājam Kalumam Hadsonam-Odojam.

Anglijas Futbola asociācijas (FA) vadītājs Gregs Klārks atklājis, ka Covid-19 vīrusa dēļ pastāv maza iespēja aizvadīt Anglijas premjerlīgas sezonu līdz galam.

Sezonas priekšlaicīgas beigas nozīmētu lielus finansiālos zaudējumus gan līgai, gan spēļu pārraidītājiem, tāpēc galīgais lēmums par atlikušo sezonu vēl nav pieņemts.

"Ja Anglijas premjerlīga un UEFA turnīri noslēgsies priekšlaicīgi, televīziju kompānijas teiks, ka vēlas savu naudu atpakaļ, jo sezona noslēgusies pāragri. Viņiem ir pamats to darīt, jo būtībā netiek izpildītas līgumsaistības," laikrakstam "Times" teica viens no FA locekļiem. "Grūtības būs arī tad, ja netiks aizvadītas atlikušās deviņas kārtas."

"Mēs runājam par aptuveni trim miljardiem sterliņu mārciņu (aptuveni 3,3 miljardi eiro) peļņu, kas ik gadu ienākumos tiek iekasēta no starptautiskajām raidtiesībām."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu