Igaunijas prezidente aicina piedalīties iedvesmojošā zibakcijā koronavīrusa dēļ (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Igaunijas prezidenta kanceleja

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida sociālajos tīklos ikvienu Igaunijas iedzīvotāju aicina piedalīties flešmobā jeb zibakcijā, lai paustu savu atbalstu laikā, kad valstī plosās koronavīruss.

"Es aicinu ikvienu pieiet pie savu māju un dzīvokļu logiem astoņos vakarā, ieslēgt telefona zibspuldzi vai lukturīti un pamāt ar to. Tā mēs varēsim izteikt atbalstu visiem tiem, kuri katru dienu strādā pirmajās līnijās un ir mūsu "sabiedrības asinsrite". Tā mēs varēsim parādīt savas rūpes par citiem un to, ka mums nav vienalga, kā jūtas kaimiņi un pagalmā esošie cilvēki.

Mēs esam krīzes situācijā, kurā neviens no mums nekad nav bijis. Lai mūsu sabiedrībai tas noritētu pēc iespējas nesāpīgāk, nepietiek tikai ar krīzes komisiju lēmumiem, valdības ierēdņu ieteikumiem un norādījumiem, visiem ir jādod savs ieguldījums. Katras personas ieguldījums ir atšķirīgs, taču nepieciešams. Neaizmirstiet piezvanīt saviem vecākiem un vecvecākiem," savā "Facebook" lapā rakstīja prezidente. 

Akcijai dots nosaukums "Pamāj, jo tev rūp". Ar to tiks izteikts atbalsts tūkstošiem cilvēku, kuri ikdienā riskē ar savu veselību, lai funkcionētu sabiedrībai būtiski pakalpojumi - slimnīcas, bērnudārzi, krīzes centri, sabiedriskais transports, pārtikas nozare un daudzi citi.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Igaunijā 12. martā saistībā ar Covid-19 izplatību valstī tika izsludināta ārkārtas situācija. Līdz 16. marta vakaram zināms, ka Igaunijā ar Covid-19 inficējušies 205 cilvēki.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu