Covid-19 krīzes dēļ Īrijā bez darba palikuši 140 000 cilvēku (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dators. Ilustratīvs attēls.
Dators. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Īrijā līdz ar valdības pasākumiem, kas ieviesti koronavīrusa pandēmijas dēļ, darbu zaudējuši aptuveni 140 000 cilvēku, pirmdien pavēstīja sabiedriskā raidorganizācija RTE.

Vismaz 70 000 restorānu darbinieku, 50 000 krogu un bāru darbinieku, kā arī 20 000 silīšu un bērnu aprūpes iestāžu darbinieku tagad ir bez darba.

Īrijas valdība uz divām nedēļām, sākot ar ceturtdienu, slēgusi visas bērnu aprūpes iestādes, kā arī skolas un universitātes.

Ievērojot valdības prasību, visā valstī krogi svētdien slēgti uz šādu pašu periodu.

Pavērsiens situācijā noticis, tuvojoties Īrijas aizbildņa Svētā Patrika dienai, kas parasti viesnīcām, krogiem un pārējam atpūtas sektoram ir sevišķi ienesīgs laiks.

Valdība nav pieprasījusi slēgt restorānus, tomēr atbilstoši prasībai par "sociālo distancēšanos" pasākumos telpās var pulcēties ne vairāk kā 100 cilvēki.

Daži restorāni joprojām ir atvērti, tomēr nozares organizācijas brīdina, ka apmeklētāju un rezervāciju skaits stipri sarucis.

Īrijas valdība ieviesusi sešu nedēļu atlīdzību programmu darba ņēmējiem un pašnodarbinātajiem, kas zaudējuši darbu "Covid-19 pandēmijas izraisītās ekonomiskās lejupslīdes dēļ".

Koronavīrusa uzliesmojumā Īrijā ir 169 apstiprināti inficēšanās gadījumi, bet divi cilvēki miruši, liecina svētdien apkopotie dati.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu