Autobusi ar Latvijas valstspiederīgajiem šovakar noteiktos laikos var šķērsot Vācijas-Polijas robežu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Autobusiem ar Latvijas valstspiederīgajiem pirmdienas vakarā noteiktos laikos ir ļauts šķērsot Poliju, iebraucot tajā pa Vācijas-Polijas robežpunktu Šviecko, informē Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM).

Šviecko robežpunktu pirmdienas vakarā plkst.18, 20 un 22 var šķērsot autobusi un mikroautobusi ar vismaz septiņām sēdvietām, teikts ĀM paziņojumā.

Savukārt otrdien, 17.martā, plkst.7 Latvijas valstspiederīgie varēs šķērsot Poliju ar vilcienu no Frankfurtes pie Oderas uz Viļņu.

Ceļotājiem jārēķinās, ka uz robežas tiks veiktas medicīniskās pārbaudes.

Informācija par to, kā Poliju šķērsot Latvijas valstspiederīgajiem ar vieglajām automašīnām, sekos, sola ĀM.

Kā ziņots, ir panākta vienošanās ar Polijas varas iestādēm par īpašas Baltijas valstu transportlīdzekļu kolonnas izveidi, lai šķērsotu Polijas teritoriju un nokļūtu mājās, aģentūru LETA iepriekš informēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Tie, kas iestrēguši uz Polijas un Vācijas robežas, tika lūgti līdz pirmdienas rītam par sevi sūtīt informāciju uz e-pastu "consulate.poland@mfa.gov.lv".

Neskaidrību gadījumā ministrs lūdz sazināties ar ĀM Konsulāro departamentu pa tālruni +371 26 337 711.

LETA jau ziņoja, ka, lai ierobežotu koronavīrusa izplatīšanos, Polija ir slēgusi savas robežas ārvalstu pilsoņiem, kā arī apturējusi aviosatiksmi un dzelzceļa satiksmi ar ārvalstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu