Ar Covid-19 inficējušies Iekšlietu ministrijas pakļautībā esošo institūciju darbinieki (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Valsts kanceleja

Ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 inficējušies vairāki Iekšlietu ministrijas pakļautībā esošo institūciju darbinieki, intervijā Latvijas Radio pastāstīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Ministrs atklāja, ka karantīnā pašlaik atrodas četri darbinieki, lai gan neprecizēja, kuru tiesībsargājošo institūciju pārstāvjus jaunais koronavīruss skāris, bet piebilda, ka inficēšanās nav saistīta ar tiešo darba pienākumu izpildi.

"Minētie darbinieki pašlaik ir izolēti un atrodas karantīnā. Ceru, ka ar to mums neveidosies vēl lielākas problēmas, lai gan no savas puses darām visu iespējamo, kas ir mūsu spēkos, lai vīrusa izplatību mazinātu," atzina Ģirģens.

Jau ziņots, ka līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma, ka 17. marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17. marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu