Esi atgriezies no ārvalstīm? Paliec mājās! (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijā ir spēkā ārkārtējā situācija Covid-19 izplatības dēļ. Ja esi atgriezies no ārvalstīm, paliec mājās karantīnā 14 dienas.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā konstatēti 15 jauni saslimšanas gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.

Kopumā saslimšana diagnosticēta 49 Latvijas iedzīvotājiem, informēja Slimību kontroles un profilakses centrs (SPKC).

Šajos apstākļos tiem, kuri atceļojuši no ārvalstīm, ir īpaši svarīgi pašizolēties un 14 dienas pavadīt mājās. Tiem, kuriem parādās akūtu elpceļu infekcijas slimību simptomi, jāzvana un 113.

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma, ka 17. marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Konsulārajā reģistrā pašlaik ir reģistrējušies aptuveni 1900 Latvijas valstspiederīgie, kuri Eiropā gaida repatriāciju, sociālajos tīklos vēsta ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Āzijā un Āfrikā repatriāciju gaida 751 Latvijas valstspiederīgie, bet Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā - 198, tādējādi kopumā repatriāciju gaida 2849 Latvijas valstspiederīgie, norādīja Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs norādīja, ka patlaban tiek "meklēti papildu prāmji Polijas-Vācijas robežproblēmas risināšanai, kā arī čarteriem".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu