"Swedbank" uz pusgadu piedāvā kredītbrīvdienas (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Swedbank" ēka.
"Swedbank" ēka. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Reaģējot uz pieaugošajām bažām par Covid-19 ietekmi uz uzņēmumu un mājsaimniecību ekonomisko situāciju, "Swedbank" visiem klientiem, kuriem līdz šim nav bijušas grūtības veikt kredītmaksājumus, piedāvās kredītbrīvdienas jeb iespēju uz laiku atlikt kredīta pamatsummas maksājumu, par šo pakalpojumu neieturot komisijas maksu, informēja banka.

Uzņēmumi un privātpersonas varēs pieteikties kredīta pamatsummas atmaksas atlikšanai līdz 6 mēnešiem un mājokļa kredīta gadījumā līdz pat 12 mēnešu ilgām kredītbrīvdienām.

Kā norāda Reinis Rubenis, Swedbank vadītājs Latvijā

"Mēs vēlamies saviem klientiem palīdzēt pārvarēt šo ārkārtas situāciju, kas daudzām ģimenēm un uzņēmumiem ir nesusi negaidītus sarežģījumus," norāda "Swedbank" vadītājs Latvijā Reinis Rubenis. 

"Kamēr kopīgi ar valsts iestādēm un citām bankām strādājam pie papildu atbalsta pasākumiem, vēlamies saviem klientiem piedāvāt iespēju samazināt ikmēneša kredīta maksājumus bez komisiju un papildu nosacījumu piemērošanas," sacīja Rubenis, piebilstos, ka "ir ļoti svarīgi, lai klienti kredītbrīvdienām pieteiktos laikus - pirms kredīta maksājumam iestājas kavējums."

Kā norāda bankā, pamatsummas atmaksas atlikšana ir piemērots risinājums uzņēmumiem un mājsaimniecībām, kuras piedzīvo finanšu grūtības globālās pandēmijas ietekmes dēļ, piemēram, darba zaudēšana vai uzņēmuma ieņēmumu īslaicīga apstāšanās.

Līdzīgi kā ar nodokļu brīvdienām, arī bankas kredītbrīvdienas dod iespēju uz laiku atvieglot naudas plūsmu, kamēr cilvēks vai uzņēmums atgūst ierasto ienākumu līmeni. Lai pieteiktos kredītbrīvdienām, uzņēmumi un privātpersonas var sūtīt savus pieteikumus bankas ziņojuma formā internetbankā.

No 20. marta būs pieejama arī īpaša pieteikuma forma bankas mājaslapā.

"Swedbank" norāda, ka kredītbrīvdienas attiecas uz pamatsummas maksājumiem, kamēr procentu maksājumi joprojām būs jāveic. Kredītbrīvdienu laikā nesamaksātā pamatsumma tiks sadalīta uz atlikušo aizdevuma termiņu.

Pieteiktās kredītbrīvdienas klienti varēs pārtraukt jebkurā brīdī un atgriezties pie parastā maksājumu grafika. "Swedbank" ir pieņēmusi lēmumu neveikt nekādas citas izmaiņas līgumos un nepiemērot komisijas maksas par kredītu grozījumiem ne sākoties, ne beidzoties kredītbrīvdienām.

Jau vēstīts, ka Latvijā kopš 13. marta ir spēkā ārkārtēja situācija, savukārt no šodienas, 17. marta, aizliegti visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu