Pilnīgs klusums un nebijuši skati. Lidostā dīkstāvē atrodas 50 lidmašīnas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

No pagājušās ceturtdienas visā Latvijā ir izsludināta ārkārtas situācija, kā rezultātā visā valstī ir noteikta virkne ierobežojumu. No šodienas lidostā "Rīga" ir atcelti visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi. Portāls "Apollo" sniedz iespēju ielūkoties ekskluzīvos kadros no lidostas.

Starptautiskās lidostas "Rīga" terminālī prevencijas nolūkā saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 uzstādīti roku dezinfekcijas stendi un norit pastiprināta publisko un darbinieku telpu uzkopšana, kā arī dezinfekcija, portālam TVNET pastāstīja lidostā.

Tāpat no 17. marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Par papildu 16 reisu organizēšanu pirmdien ir paziņoja Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic". Līdztekus tam Latvijas pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji, kas vēlas atgriezties valstī pēc 17. marta, "airBaltic" mājaslapā var aizpildīt pieprasījuma formu uz iespējamiem repatriācijas reisiem.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits atklāja, ka šie pasažieru pārvadājumi tiek pārtraukti no otrdienas, 17. marta, plkst. 00.00. Visi pasažieru pārvadātāji par šo ir informēti un veiks visus pasākumus, lai pārvadājumus līdz otrdienai pārtrauktu.

Linkaits teica, ka ceļošanas iespējas Eiropā un pasaulē kļūst mazākas, un latviešiem, kuri pašreiz atrodas ārvalstīs, pašiem ir jāizvērtē iespējas nokļūt atpakaļ Latvijā. Viņš piebilda, ka latviešiem, kuri ir ārzemēs, ir iespēja pārreģistrēt lidojuma biļetes, bet, lai to darītu ir jāvēršas pie konkrētā pārvadātāja. Ja šādu iespēju nav, tas rada riskus palikt šajās valstīs.

Ja atgriezties Latvijā līdz 17. martam neizdodas, ĀM lūdz obligāti reģistrēties Konsulārajā reģistrā. Ministrija ņems šo informāciju vērā, lemjot par atgriešanās risinājumiem. Konsulārajā reģistrā var reģistrēties, izmantojot portālu "Latvija.lv". Ar ĀM Konsulāro departamentu var sazināties pa tālruni +371 26337711.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu