"Salavat Julajev" viesspēlētājiem kluba vadība aizliegusi doties mājās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Līnuss Ūmarks
Līnuss Ūmarks Foto: khl.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ufas "Salavat Julajev" viesspēlētāji, tostarp zviedrs Līnuss Ūmarks, iepriekš aicināja līgu pārtraukt sezonu. Viņi grasījās doties uz savām dzimtenēm, bet hokejistiem pateikts, ka jāpaliek Krievijā. 

Lai arī KHL čempionātā koronavīrusa pandēmijas dēļ līdz 10. aprīlim iestājusies pauze, "Salavat Julajev" kluba vadība Ūmarkam neļauj atgriezties Zviedrijā. 

"Es noīrēju sev, komandas viesspēlētājiem, kā arī viņu ģimenēm lidmašīnu, jo kluba vadība vakar mums teica, ka mēs varam doties mājās. Bet šodien viņi mums sacīja ko citu - mums jāpaliek," izdevums "Sport-Express" citē Ūmarka teikto. 

Gagarina kausa izcīņā "Salavat Julajev" pirmajā kārtā ar 4-2 pieveica Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard". 

Ūmarks kļuva par Gagarina kausa izcīņas pirmās kārtas rezultatīvāko spēlētāju. 33 gadus vecais uzbrucējs piedalījās sešās spēlēs, izceļoties ar vienu vārtu guvumu un 11 rezultatīvām piespēlēm, bet viņa lietderības koeficients ir +7. 

"Situācija ir sarežģīta," uzsvēra Ūmarks. "Es saprotu, ka KHL vēlas pabeigt sezonu. Bet, ja paskatāmies uz notiekošo pasaulē un kas notiek, ir ļoti grūti noticēt, ka koronavīruss Krievijā neradīs lielas problēmas. Tas nevar apiet Krievijai ar līkumu. Un kas šobrīd notiek pasaulē - jūs pašu labi zināt."

Ufas komandā spēlē arī somi Tēmu Hartikainens, Juha Metsola un Sakari Maninens un dāņu aizsargs Filips Larsens, kurš kopā ar Ūmarku tika atzīts par Gagarina kausa izcīņas pirmās kārtas labāko spēlētāju savā ampluā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu